Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ: «Ζωντανοί» οι Λονδρέζοι ενόψει της ρεβάνς

Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ: «Ζωντανοί» οι Λονδρέζοι ενόψει της ρεβάνς
Reuters

Η Άρσεναλ βρέθηκε να χάνει με 2-0 μέσα στην Ισπανία και να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 57΄, αλλά βρήκε το γκολ που την κρατά γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον τελικό του Europa League, παρά την ήττα της με 2-1 από τη Βιγιαρεάλ.

Ανοικτή φαίνεται πως έμεινε η πρόκριση στον τελικό του Europa League στο ζευγάρι Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ. Τα «κίτρινα υποβρύχια» δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ένα «καθαρό» σκορ στην έδρα τους (2-1) και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του Λονδίνου.

Το πρώτο ημίχρονο στο «Θεράμικα» κύλησε όπως θα ήθελε η Βιγιαρεάλ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0 μόλις στο 5’ με τον Τριγκέρος ,ενώ πήγαν στο ημίχρονο έχοντας φτάσει στο 2-0 με το τέρμα του Αλμπιόλ.

Η ομάδα του Έμερι πίεσε υποδειγματικά και απειλήθηκε ελάχιστα από την Άρσεναλ. Στο 35’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για ανατροπή του Πεπέ, αλλά ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση του, αφού ο παίκτης των «κανονιέρηδων» είχε κάνει πρώτα χέρι, αποκτώντας πλεονέκτημα στη φάση.

Η Βιγιαρεάλ είχε τον έλεγχο του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 57’ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για την Άρσεναλ, αφού ο Θεμπάγιος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρήκε το «χρυσό» γκολ που ήθελε, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, ενώ στο 80΄ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την αποβολή του Κάπουε. Στο 90+4 ο Ομπαμεγιάνγκ είδε τον Ρούλι να του κόβει το δρόμο προς τα δίχτυα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις