Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόλος – ΑΕΚ: Τραγική εμφάνιση και σφαλιάρα για την Ένωση (video)

Βόλος – ΑΕΚ: Τραγική εμφάνιση και σφαλιάρα για την Ένωση (video)

Η ΑΕΚ παρουσίασε τραγική εικόνα στο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλοί να επικρατήσουν με 1-0 της Ένωσης, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε αδιάβαστη κι ανήμπορη να κάνει κάτι καλό στον Βόλο κι έτσι θα ξεκινήσει τα πλέι οφ από την τρίτη θέση και μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον ΠΑΟΚ και τρεις από τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο, αν θέλει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τετράδα και την έξοδο της στην Ευρώπη τη νέα χρονιά.

Από την πλευρά του, ο Βόλος θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή του στην κατηγορία, μιας κι είναι 14 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο αγώνας:

Κυρίαρχη στο α΄ ημίχρονο, η ομάδα της Μαγνησίας άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Δουβίκα. Την παράβαση κέρδισε ο Περέα σε ανατροπή του από τον Μιτάι. Στο διάστημα που προηγήθηκε, μόνο από τις φανέλες θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος ότι η ΑΕΚ είναι η θεωρητικά «μεγάλη» ομάδα.

Στην πραγματικότητα περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο, για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες στο ίδιο γήπεδο. Κι αν στην προηγούμενη υπήρχε η δικαιολογία του σκοπού που αγιάζει τα μέσα (η ΑΕΚ προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου), σήμερα τίποτα δεν μπορεί να αιτιολογήσει τέτοια παρουσία.

Μία τελική προσπάθεια σε όλο το πρώτο ημίχρονο κι αυτή εντελώς ακίνδυνη (Ανσαριφάρντ 37΄) ήταν όλη η επιθετική συγκομιδή της Ένωσης. Απέναντί της μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, με Δουβίκα, Νίνημ Γκρίλο και Μπαρτόλο να δημιουργούν φοβερά προβλήματα στους αντιπάλους τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βόλος διαχειρίστηκε το ματς αφήνοντας πολύ ώρα τη μπάλα στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ. Όμως «ένιωσε» την παρουσία των φιλοξενούμενων μόνο μετά την είσοδο του Ολιβέιρα στο ματς (63′). Όχι πως έγινε τίποτα φοβερό, απλώς ο Πορτογάλος έψαχνε το χώρο, είχε ένα-δυο καλά σουτ εκτός στόχου και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων. Στο 86΄ αποβλήθηκε ο Μπαριέντος που χτύπησε εκτός φάσης το Μάνταλο κι η ΑΕΚ είχε λίγο χρόνο στη διάθεσή της να περισώσει ό,τι μπορούσε. Το μόνο που κατάφερε, όμως, ήταν να τελειώσει το ματς χωρίς καθαρή ευκαιρία, χωρίς καν ένα σουτ στο στόχο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Μήτογλου, Γκρίλο, Μπλάτζεκ, Τσοκάνης (93’ Κολόμπο), Μαρτίνες (83’ Σάντσες), Μπαρτόλο, Μπαριέντος, Νίνης (65’ Κιάκος), Περέα, Δουβίκας.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μιτάι (46’ Σβάρνας), Σιμάνσκι (46’ Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Γκαρσία (70’ Μαχαίρας), Αλμπάνης (85’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις