Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Βόλος – ΑΕΚ: «Χλωμή» πρόκριση με ήττα, το χειροκρότημα πήγε αλλού (video)

Βόλος – ΑΕΚ: «Χλωμή» πρόκριση με ήττα, το χειροκρότημα πήγε αλλού (video)
Intime.gr

Την κοίταξε… κατάματα, τη νίκησε αλλά δεν προκρίθηκε. Ο Βόλος επικράτησε στο Πανθεσσαλικό της ΑΕΚ με 1-0 αλλά η Ένωση είχε νικήσει με 4-2 στο πρώτο ματς κι έτσι πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγάλη εμφάνιση από τον Νίνη για τους γηπεδούχους. νΑποβολή για Χνιντ στις καθυστερήσεις.

Δεν έπιασε καλή απόδοση. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που πιέστηκε αρκετά από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, βγάζοντας ακόμα και… φόβο στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών ηττήθηκε με 1-0 από την ομάδα της Μαγνησίας, αλλά το 4-2 του ΟΑΚΑ την έστειλε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Βόλος είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς (Νίνης και Φεράρι έφτιαξαν το παιχνίδι της ομάδας), πλησιάζοντας πολλές φορές την εστία του Τσιντώτα στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ δέχθηκε φάσεις από τις πτέρυγες, αλλά με το πέρας των λεπτών έδειξε να βρίσκει τα «πατήματα» της.

Για περίπου ένα δεκάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να ισορροπούν το ματς, αλλά έκαναν αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου (κυρίως ο Σάκχοφ) κάτι που δεν τους βοήθησε να πάρουν τα… ηνία του αγώνα. Η ομάδα της Μαγνησίας ανέβασε και πάλι στροφές (βοήθησε και η πληθωρική παρουσία του Μπαριέντος στη μεσαία γραμμή), είδε τον Ανσαριφάρντ να έχει ένα καλό σουτ στο 32’, αλλά δυο λεπτά μετά έφτασε στο 1-0.

Μετά από σουτ του Δουβίκα που κόντραρε, ο Τσιντώτας καθυστέρησε να βγει και αφού τον πρόλαβε ο Νίνης, τον ανέτρεψε. Ο Δουβίκας ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Στα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα, η ΑΕΚ προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά ο Βόλος δεν της επέτρεψε να τον απειλήσει (ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει μέτρα). Μεσοεπιθετικά οι γηπεδούχοι τα πήγαν πολύ καλά, με τον Περέα να… εκθέτει πολλές φορές τον Λόπες, τις φορές που τον είχε «απέναντι» του.

Ο Βόλος είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα της επανάληψης, κυκλοφορώντας εύκολα την μπάλα μεσοεπιθετικά. Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε τις αλλαγές, βάζοντας τον Χριστόπουλο στη θέση του Μάντσαλου. Στο 59’ η Ένωση έχασε απίστευτη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Από πάσα του Σιμάνσκι που κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ, αλλά το σουτ που έκανε ο αμαρκάριστος Ιρανός από το ύψος του πέναλτι αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κλέιμαν!

Η ΑΕΚ κράτησε περισσότερο μπάλα στη συνέχεια, ενώ είδε και τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει ατομικές προσπάθειες, που τόσο χρειαζόταν. Σιμάνσκι και Σάκχος ανησύχησαν τον Χιμένεθ, δείχνοντας να αντιμετωπίζουν κάποιες ενοχλήσεις, ο Ισπανός τεχνικός πέρασε λίγο πριν το φινάλε Χνιντ, Μαχαίρα και Βασιλαντωνόπουλο, ενώ ο Βόλος «έριξε» τον Μαρτίνες (83’), «κυνηγώντας» το γκολ της πρόκρισης, που όμως δεν ήρθε. Από τα αξιοπερίεργα του αγώνα, η συμμετοχή του Χνιντ. Έκανε τρία μαρκαρίσματα, δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την Ένωση με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις