Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5: Μεγάλη νίκη στο Πανθεσσαλικό και ιστορικό 10/10 με υπέροχα γκολ

Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5: Μεγάλη νίκη στο Πανθεσσαλικό και ιστορικό 10/10 με υπέροχα γκολ
Intime.gr

“Γιορτή” από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στην εξέδρα και “πάρτι” για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού. Ο Παλάσιος πέτυχε δυο εκπληκτικά γκολ και “έσπρωξε” το “τριφύλλι” στο εντυπωσιακό 5-1 επί του Βόλου και στο ιστορικό 10/10 για τους “πράσινους” στο πρωτάθλημα. Φοβερή εμφάνιση και οι Μπερνάρ, Σπόραρ και Βέρμπιτς.

Ήταν… σκέτη απόλαυση στο Πανθεσσαλικό! Ο Παναθηναϊκός έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, έστησε… πάρτι μέσα στην έδρα του άτολμου Βόλου και -μπροστά σε περισσότερους από 12.000 φίλους του- νίκησε με 5-0, έκανε το 10/10 στη φετινή Super League 1 και ξεπεράσει την επίδοση της σεζόν 1994-95, γράφοντας ιστορία, μια αγωνιστική πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα από την πρώτη στιγμή, πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ο Βόλος προσπάθησε να μην μείνει μόνο σε θέση άμυνας και να γίνει επικίνδυνος, με μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Η πρώτη σημαντική στιγμή του ματς ήρθε από τους φιλοξενούμενους στο 12′, με τον Βέρμπιτς να στέλνει την μπάλα άουτ, με κοντινή κεφαλιά. Ο Σλοβένος επιθετικός ήταν αυτός που απείλησε και στο 15′ με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει μέτρα και να επιβάλει το ρυθμό του, επιτιθέμενος από τις πτέρυγες, κυρίως από τα δεξιά με Παλάσιος και Μπερνάρ (ο Λούνα τα βρήκε.. σκούρα). Ο Σπόραρ ήταν αυτός που απείλησε και πάλι στο 23′, με τον Κλέιμαν να πέφτει και να μπλοκάρει με σχετική ευκολία. Λίγο αργότερα (29′) ο Βέρμπιτς έπεσε εντός μεγάλης περιοχής σε… τζαρτζάρισμα με τον Φερνάντες, με τον Σιδηρόπουλο -και το VAR– να μην δίνει κάτι.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Βόλος δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα στην κατοχή του. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το.. πάνω χέρι και στο 38′ άνοιξε το σκορ. Σε ταχύτατη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Παλάσιος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά, έπιασε το σουτ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού και νίκησε τον Κλέιμαν για το 0-1. Η… χαρά των γηπεδούχων κόπασε μόνο για λίγο. Ο Παλάσιος φρόντισε να κάνει το 0-2 με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής (φέρει ευθύνη και ο πορτιέρε των γηπεδούχων) στο 44′.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Βόλος εμφάνισε ένα βελτιωμένο πρόσωπο, πιέζοντας -με στατικές φάσεις- την εστία του Παναθηναϊκού. Η πρώτη ευκαιρία όμως ανήκε στους “πράσινους”, με τον Τσέριν να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ, με καλό πλασέ.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε στη συνέχεια το προβάδισμα του. Πέρα από το κακό σουτ του Οζέγκοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή (60′) ο Βόλος δεν μπόρεσε να γίνει πιο απειλητικός και να… μπει ξανά στο παιχνίδι. Το 0-3 και στο χρονικό σημείο που σημειώθηκε, έκοψε εντελώς τα… φτερά της ομάδας του Κώστα Μπράτσου. Ο Χουάνκαρ έπιασε το σουτ και σκόραρε με τη βοήθεια του Εσκοβάλ (άλλαξε την πορεία της μπάλας). Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος τσέκαρε την φάση και έδειξε τελικά “σέντρα”.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε άλλα δυο γκολ μέσα σε εννέα λεπτά. Στο 67′ ο Κλέιμαν “έβγαλε” εντυπωσιακά το “τακουνάκι” του Σπόραρ, αλλά η μπάλα έφτασε στον Τσέριν, που σκόραρε με πολύ ωραίο πλασέ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων. Στο 76′ -από μπαλιά του Μπερνάρ- ο Σπόραρ έκανε το 0-5 κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενούμενων. Το τελικό 1-5 διαμορφώθηκε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νοκέρτ (ο Σιδηρόπουλος έδωσε την παράβαση, ελέγχοντας τη φάση στο on field review).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις