Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Βόμβα” από Μπακς: “Βλέπουν” γυναίκα για νέο προπονητή του Αντετοκούνμπο!

Γιάννης Αντετοκούνμπο
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Μιλγουόκοι Μπακς εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση να δώσουν τα “ηνία” της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Μπέκι Χάμον, κάνοντάς την την πρώτη γυναίκα πρώτη προπονητή στο NBA. Πιθανότητες και για Μπλατ.

Μία “βόμβα” στα δεδομένα του NBA ετοιμάζονται να βάλουν οι Μιλγουόκοι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετατρέποντας τη Μπέκι Χάμον, στην πρώτη γυναίκα προπονητή στην ιστορία του “μαγικού κόσμου”.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η ομάδα του Greak Freak, βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και τις επόμενες ημέρες θα περάσουν δύο προπονητές από συνέντευξη για τη θέση του πρώτου προπονητή. Πρόκειται για την 41χρονη, Μπέκι Χάμον, η οποία είναι βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς, και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα περάσει από τη συνέντευξη για μια θέση πρώτου προπονητή στο NBA, αλλά και τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος είναι ήταν προπονητής του Λεμπρόν Τζέιμς για ένα χρόνο στο Κλίβελαντ και πλέον βρίσκεται στη Νταρουσάφακα.

Ποια είναι η Χάμον

Ο Πόποβιτς προσέλαβε τη Χάμον στο προπονητικό επιτελείο των Σπερς το 2014, με αποτέλεσμα να γίνει τότε η πρώτη γυναίκα βοηθός προπονητή πλήρους απασχόλησης στο NBA. Επίσης, η Χάμον, η οποία στην διάρκεια της καριέρας της αγωνίστηκε έξι φορές στο All-Star Game του WNBA, «έγραψε ιστορία» το 2015, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που ήταν επικεφαλής προπονητής σε σάμερ λιγκ του NBA, οδηγώντας τους Σπερς στην κατάκτηση του τίτλου στο Λας Βέγκας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο γενικός διευθυντής της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τζον Χορστ, είχε συναντηθεί μετά τα πλέι οφ και με τους Μόντι Γουίλιαμς και Ετόρε Μεσίνα, ενώ υπάρχει σκέψη για συνέντευξη και με τον πρώην κόουτς των Ατλάντα Χοκς, Μάικ Μπουντελχόζερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις