Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέλος η συμφωνία της Speedo με Λόχτε – Καταστρέφεται η καριέρα του μετά το σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς του Ρίο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Μετά το σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνίστησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ράιαν Λόχτε άρχισε να χάνει χορηγούς
– Η Speedo έβαλε τέλος στη χορηγία της στον Αμερικανό κολυμβητή
– “Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε την συμπεριφορά του. Είναι αντίθετη με τις αξίες της εταιρίας”, ανέφερε η Speedo στην ανακοίνωση της
– Το ποσό που θα δινόταν στον αθλητή, θα καταλήξει σε φιλανθρωπική οργάνωση
– Η απάντηση του Λόχτε
 

Ο Ράιν Λόχτε ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις ζημιές που προκάλεσε σε βενζινάδικο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγωνών του Ρίο, μαζί με τρεις ακόμη Αμερικανούς κολυμβητές (Μπεντζ, Κόνγκερ, Φέιγκεν), αλλά και για την ψευδή κατάθεση του πως έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας με στόχο να καλύψει την απρεπή συμπεριφορά του. Ωστόσο, δεν συγκίνησε κανέναν.

Ο Αμερικανός κολυμβητής είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για βανδαλισμό, η αμερικανική ολυμπιακή επιτροπή είναι έτοιμη να τον αποβάλλει από τις πισίνες, ενώ και όλοι οι χορηγοί του αναμένεται να τον εγκαταλείψουν. Ο Λόχτε θα πληρώσει πολύ ακριβά τα λάθη του, τα οποία θα του στοιχίσουν, όπως όλα δείχνουν, το υπόλοιπο της καριέρας του.

Ήδη η εταιρεία Speedo έκανε γνωστή την απόφασή της να βάλει τέλος στη χορηγία της στον Αμερικανό κολυμβητή μετά τα όσα έγιναν στη Βραζιλία. “Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε την συμπεριφορά του η οποία είναι αντίθετη με τις αξίες τις οποίες η εταιρείας μας πρεσβεύει τόσο καιρό. Εκτιμούμε τις πολλές διακρίσεις του και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει μπροστά και θα μάθει από την εμπειρία του”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της, “κράζοντας” ουσιαστικά τον Λόχτε.

Το θετικό από την όλη υπόθεση είναι ότι η Speedo θα δώσει το ποσό των 50.000 δολαρίων, το οποίο θα  έπαιρνε ο Λόχτε,  στη φιλανθρωπική οργάνωση “Save The Children” για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους στη Βραζιλία.

“Σέβομαι την απόφαση της Speedo και είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου προσέφερε η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι υπερήφανος για όλα όσα πετύχαμε μαζί”, ήταν η απάντηση του Λόχτε.

Δείτε βίντεο από τη νύχτα ντροπής του Λόχτε:

Η πρώτη συνέντευξη μετά τα όσα έγιναν στη Βραζιλία

Ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, μιλήσε για πρώτη φορά δημόσια για όσα τον κατηγορούν οι βραζιλιάνικες αρχές και έδειξε να επιμένει στο δικό του σενάριο, πως βρέθηκε υπό την απειλή όπλου σε ένα βενζινάδικο στο Ρίο.

Ο 32χρονος Λόχτε, κάτοχος δώδεκα ολυμπιακών μεταλλίων τόνισε χαρακτηριστικά: “Είναι πως το κάνεις εσύ να φανεί. Είτε το αποκαλείς ληστεία, είτε επίθεση, πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες. Εμείς βρεθήκαμε με ένα όπλο να μας σημαδεύει και κάποιους να απαιτούν από εμάς χρήματα. Απλά θέλαμε να φύγουμε από εκεί. Μας σημάδευε όπλο, ήμαστε φοβισμένοι, και προσπαθούσαμε να το σκάσουμε. Ήμουν μεθυσμένος και υπερβολικός σε όσα είπα μετά”.

Ο Λόχτε δεν παίρνει πίσω την εκδοχή περί ληστείας, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι τόσο η δική του συμπεριφορά, όσο και των τριών άλλων Αμερικανών αθλητών δεν ήταν πρέπουσα. “Πρόδωσα την ομάδα”, συμπλήρωσε.

Ο Λόχτε ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και βουρκωμένος, αλλά και χωρίς το… πλατινέ μαλλί, με το οποίο αγωνίστηκε στο Ρίο.

Να θυμίσουμε πως η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Λόχτε και τους συναθλητές του, Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ, ότι προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, ενώ ξεκαθάρισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγινε ληστεία σε βάρος τους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε