Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Χάλκινο μετάλλιο για την εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Χάλκινο μετάλλιο για την εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Εθνική Ελλάδας μπόουλινγκ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε μια άκρως πετυχημένη παρουσία για τη χώρα μας.

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου αποτέλεσε την επιβράβευση της Εθνικής μπόουλινγκ για την σπουδαία προσπάθειά της στο Ομαδικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Βίτελσχαϊμ της Γαλλίας από τις 8 έως τις 17 Ιουνίου και το οποίο χαρακτηρίστηκε από την πλέον επιτυχημένη εμφάνιση της χώρας μας στον θεσμό.

Η ελληνική ομάδα (Αναστάσης Εξάρχου, Νίκος Καγιάλογλου, Βαγγέλης Κριζίνης, Γιάννης Ξύδας, Γιώργος Στεφανίδης, Νίκος Σέρελης), υπό την καθοδήγηση του Νίκου Μπούφεση, εξασφάλισε μία θέση στο βάθρο μέσα από την παρουσία της στην κορυφαία τετράδα του Ομαδικού Ανδρών, καθώς κατέκτησε την 3η θέση μεταξύ 28 χωρών στην προκριματική φάση του αγωνίσματος.

Παρότι στην συνέχεια δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό απέναντι στη Γαλλία, όπου ηττήθηκε με σκορ 1153-1024 (Κριζίνης: 254 κορύνες, Καγιάλογλου: 225, Εξάρχου: 194, Ξύδας: 182, Στεφανίδης: 169), μοιράστηκε το χάλκινο μετάλλιο με την Ολλανδία.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Σουηδία, η οποία κέρδισε στον τελικό τη Γαλλία με σκορ 1127-1104.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις