Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Χάλκινος” ο Μουζενίδης στη σφαίρα του Ευρωπαϊκού U20

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Το πρώτο του μετάλλιο μετά από 12 χρόνια πανηγύρισε o ελληνικός στίβος, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που φιλοξενείται στο Γκροσέτο της Ιταλίας, χάρη στον Οδυσσέα Μουζενίδη.

Ο 18χρονος αθλητής από τα Μουδανιά Χαλκιδικής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της σφαιροβολίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20, με καλύτερη προσπάθεια στα 20,67 μ., από την τέταρτη βολή του, επίδοση που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Ο Μουζενίδης βρέθηκε από την πρώτη βολή (19,98μ.) στα μετάλλια και έμεινε… εκεί. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 20,62μ. και ανήκε στον Μουζενίδη από τις 27 Μαΐου του 2017 και τους αγώνας ρίψεων “Κώστας Σπανίδης”.

Ο Μάρκους Τόμσεν αποδείχθηκε ανίκητος, αφού το 21,36 μ. ήταν πέρα από τις δυνάμεις κάθε άλλου αντιπάλου, ενώ ο Σίμον Μαζούρ ήταν τελικά δεύτερος με το 20,70 μ. της τρίτης προσπάθειάς του.

Έτσι, η Ελλάδα κατέκτησε σήμερα το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 ύστερα από 12 χρόνια και τη διοργάνωση του Κάουνας και έφτασε αισίως τα 23 στην ιστορία του θεσμού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε