Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Χαμός με Ίρβινγκ στο NBA: Οι Νετς τον έθεσαν εκτός ομάδας

Χαμός με Ίρβινγκ στο NBA: Οι Νετς τον έθεσαν εκτός ομάδας

Οι Νετς τιμώρησαν τον Κάιρι Ίρβινγκ, θέτοντας τον Αμερικανό γκαρντ εκτός ομάδας, προκειμένου να συνετιστεί μετά από τα αντισημιτικά του μηνύματα.

Οι Νετς εξέδωσαν ανακοίνωση, βάζοντας στο περιθώριο τον Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος δεν πρόκειται να γυρίσει στο πρόγραμμα του οργανισμού μέχρι να μορφωθεί και να απολογηθεί ειλικρινώς για τα αντισημιτικά μηνύματα που έστειλε μέσω μίας ταινίας που μοιράστηκε στο Twitter.

Η ανακοίνωση των Μπρούκλιν Νετς για την τιμωρία του Κάιρι Ίρβινγκ:

“Απογοητευθήκαμε σήμερα, όταν του δόθηκε η ευκαιρία σε μία media session, αλλά αρνήθηκε να πει ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις και να παραδεχθεί το συγκεκριμένο υλικό μίσους που περιέχει η ταινία. Δεν είναι η πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία, όμως απέτυχε ξανά να το ξεκαθαρίσει.

Το να αποτυγχάνεις να αποδοκιμάσεις τον αντισημιτισμό σε μία τέτοια ευκαιρία, είναι βαθύτατα ενοχλητικό και αντιτίθεται στις αξίες του οργανισμού μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στους Μπρούκλιν Νετς. Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί θα τιμωρηθεί χωρίς μισθό μέχρι να ικανοποιήσει μία σειρά διορθωτικών μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του. Η τιμωρία του δεν θα είναι μικρότερη των πέντε αγώνων”.

Πέρα από τα αντισημιτικά μηνύματα που έστειλε πριν από μερικές ημέρες μέσω Twitter, ο Ίρβινγκ έχει προκαλέσει στο παρελθόν για διάφορους λόγους. Έχει υποστηρίξει ότι η Γη είναι επίπεδη, ενώ ήταν και υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Απολογήθηκε ο Κάιρι Ίρβινγκ

Λίγες ώρες μετά την τιμωρία των Νετς, ο Κάιρι Ίρβινγκ έκανε νέα ανάρτηση στα social media, ζητώντας συγγνώμη κι αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη των πράξεων του.

“Ενώ έκανα έρευνα για το YHWH (σσ. το τετραγράμματο εβραϊκό θεώνυμο), δημοσίευσα ένα ντοκιμαντέρ που περιείχε ορισμένες αντισημιτικές δηλώσεις, ψευδείς αφηγήσεις και γλώσσα που ήταν αναληθή και προσβλητική για την εβραϊκή φυλή και θρησκεία, και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Είμαι ευγνώμων που έχω μια μεγάλη πλατφόρμα για να μοιράζομαι γνώσεις και θέλω να προχωρήσω μπροστά κάνοντας έναν ανοιχτό διάλογο για να μάθω περισσότερα και να αναπτυχθώ από αυτό.

Προς όλες τις εβραϊκές οικογένειες και κοινότητες που πληγώθηκαν και επηρεάστηκαν από τα όσα είπα, λυπάμαι που σας προκάλεσα πόνο και ζητώ συγγνώμη. Αρχικά αντέδρασα με συναίσθημα για όσους άδικα με χαρακτήρισαν ως αντισημίτη, αντί να επικεντρωθώ στη θεραπευτική διαδικασία των Εβραίων αδελφών μου που πληγώθηκαν από τα γεμάτα μίσος σχόλια που έγιναν στο ντοκιμαντέρ.

Θέλω να διευκρινίσω οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με την θέση μου στον αγώνα κατά του Αντισημιτισμού ζητώντας συγγνώμη για τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ, χωρίς context και χωρίς μια ξεκάθαρη εξήγηση για το με ποια σημεία συμφωνώ ή διαφωνώ. Δεν είχα καμία πρόθεση να δείξω ασέβεια σε οποιαδήποτε εβραϊκή πολιτιστική ιστορία σχετικά με το Ολοκαύτωμα ή να διαιωνίσω οποιοδήποτε μίσος. Μαθαίνω από αυτό το ατυχές γεγονός και ελπίζω να βρούμε κατανόηση μεταξύ μας.

Δεν είμαι διαφορετικός από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ψάχνω να βρω την αλήθεια και τη γνώση και γνωρίζω ποιος είμαι”, ανέφερε ο Ίρβινγκ.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hélà (@kyrieirving)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις