Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαμός στο Australian Open: Ο Ρώσος Ρούμπλεφ και η ουκρανική σημαία στις κερκίδες

Χαμός στο Australian Open: Ο Ρώσος Ρούμπλεφ και η ουκρανική σημαία στις κερκίδες

Η αναμέτρηση του Αντρέι Ρούμπλεφ και του Εμίλ Ρουουσουβουόρι για τον δεύτερο γύρο του Australian Open στιγματίστηκε από ένα απρόοπτο που συνέβη στις κερκίδες και προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ρώσου τενίστα.

Οι Ρούμπλεφ και Ρουουσουβουόρι πάλευαν για ένα εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Australian Open. Στην αρχή του δεύτερου σετ θεατές από τις εξέδρες και συγκεκριμένα στην πρώτη σειρά της Kia Arena, ακριβώς πίσω από την καρέκλα του διαιτητή, κυμάτισαν μία ουκρανική σημαία.

Ο Ρώσος τενίστας πήγε κατευθείαν στον διαιτητή, προκειμένου να του ζητήσει να κάνει κάτι. «Είπα αμέσως στον διαιτητή ότι δεν ήταν για την σημαία, μπορούν να εμφανίσουν τη σημαία που θέλουν, καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι ότι άρχισαν να με προσβάλλουν και να λένε άσχημα πράγματα. Και είπα στον διαιτητή: “Δεν με πειράζει η σημαία, αλλά πες τους τουλάχιστον να μην μου μιλάνε άσχημα στην αλλαγή πλευρών”».

Ο Ρούμπλεφ κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Australian Open, καθώς επικράτησε με 6-2, 6-4, 6-7(2), 6-3 και θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Νταν Έβανς το Σάββατο. 

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Ρώσος τενίστας είναι κατά του πολέμου και έχει φροντίσει να εκφράσει την αντίθεση του αρκετές φορές.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022 (μόλις μία ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία) είχε γράψει «No War Please» σε κάμερα στο τουρνουά του Ντουμπάι. Και ακολούθως, κατά την διάρκεια των Masters του Τορίνο, τον περασμένο Νοέμβριο, χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο για να περάσει το μήνυμά του: «Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη, όλα όσα χρειαζόμαστε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις