Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χάντερσφιλντ – Νότιγχαμ Φόρεστ στον ακριβότερο αγώνα ποδοσφαίρου

Χάντερσφιλντ – Νότιγχαμ Φόρεστ στον ακριβότερο αγώνα ποδοσφαίρου

Μετά από 23 χρόνια, η Νότιγχαμ Φόρεστ διεκδικεί την επιστροφή της στην Premier League.

Η αγγλική ομάδα, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη απέχει μόλις «μια ανάσα» από την επάνοδό της στα «μεγάλα σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Για να τα καταφέρουν, οι «κόκκινοι» πρέπει να κάνουν το αποφασιστικό βήμα, σήμερα το απόγευμα (29/5, 18:30) στο Γουέμπλεϊ, όπου θα αντιμετωπίσουν την Χάντερσφιλντ στον τελικό των Playoffs της Championship.

Το πλουσιότερο παιχνίδι ποδοσφαίρου

Σε αυτό που αποκαλείται το «πλουσιότερο παιχνίδι στο ποδόσφαιρο», λόγω των οικονομικών κινήτρων που προσφέρονται για τους νικητές.

Ένα παιχνίδι βέβαια που δεν περιλαμβάνει καμία από τις ομάδες που όλοι συνήθως αναφέρουν ως πλούσιες και διάσημες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι κ.λ.π., αλλά οι δύο ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 3-6 στην Championship.

Ωστόσο, η οικονομική αυτή «ένεση» δεν προέρχεται απευθείας ούτε από την EFL ούτε από την Premier League, με τους νικητές του πρωταθλήματος να λαμβάνουν 100.000 λίρες (117.930 ευρώ) και εκείνους που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση να κερδίζουν 50.000 λίρες (58.970 ευρώ).

Το χρηματικό κίνητρο των νικητών των playoffs προέρχεται από τηλεοπτικά δικαιώματα, συμφωνίες χορηγιών και νέες ροές εσόδων, ως αποτέλεσμα της νέας θέσης τους στη μεγάλη κατηγορία.

Όπως είναι γνωστό, δισεκατομμύρια λίρες διανέμονται μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, με συνέπεια η επικράτηση στον τελικό των playoffs της Championship και η άνοδος στην Premier League να αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, αν και διαφέρει από εποχή σε σεζόν.

Το 2020, η Deloitte ανέφερε ότι η νίκη στον τελικό των playoffs θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδα από 135 εκατομμύρια λίρες (159,21 εκατ. ευρώ) έως 265 εκατομμύρια λίρες (312,52 εκατ. ευρώ), ανάλογα με το αν μια προβιβασμένη ομάδα μπορεί να αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό την προσεχή σεζόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις