Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

«Χείμαρρος» ο Κώστας Μανωλάς για τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον αποκλεισμό του από την Εθνική Ελλάδας

«Χείμαρρος» ο Κώστας Μανωλάς για τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον αποκλεισμό του από την Εθνική Ελλάδας

Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στον Ολυμπιακό και στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στο Mega, ήταν… χείμαρρος, απαντώντας σε ερωτήσεις για το παρελθόν του, αλλά και τους στόχους του από εδώ και στο εξής.

Ο πρώην πια παίκτης της Νάπολι, αναφέρθηκε στους Πειραιώτες, στο πέρασμά του από την Ιταλία, στο ξεκίνημα της πορείας του στην ΑΕΚ, τη συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην καριέρα του, αλλά και σε όσα συνέβησαν στην Εθνική Ελλάδας, από την οποία και αποκλείστηκε επί Φαν’τ Σιπ.

Οι δηλώσεις του Κώστα Μανωλά

Για τη σχέση του με τον Ολυμπιακό και την υποδοχή των οπαδών: Πάντα ο Ολυμπιακός ήταν μες στην καρδιά μου. Πάντα είχα επαφή με τον πρόεδρο. Ο Ολυμπιακός από τη μέρα που πήγα σε αυτήν την ομάδα μπήκε βαθιά στην καρδιά μου.

Δεν μπορούσα να φανταστώ τόσο κόσμο. Αυτό δείχνει την μεγάλη αγάπη του κόσμου. Αυτό είναι και μία μεγάλη ευθύνη (η υποδοχή αυτή του κόσμου). Είναι βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού.

Για τους στόχους του στον Ολυμπιακό: Σαν ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να επαναπαύεσαι. Είμαι 30 χρόνων. Δεν είμαι 21 ή 22 όταν είχα έρθει. Έχω πιο πολύ εμπειρία και θα πρέπει να βοηθήσω και στα αποδυτήρια στα νέα παιδιά για να καταλάβουν το τι σημαίνει Ολυμπιακός. Από την πλευρά μου να δώσω το κάτι παραπάνω.

Για το ματς με τη Λαμία και την υπεροχή του Ολυμπιακού: Θα μπορούσε να ήταν και πιο μεγάλο το σκορ. Σημασία έχουν οι 3 πόντοι. Η ομάδα θα είναι στο +8 από την ΑΕΚ. Ευελπιστούμε στο +11.

Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα. Βλέπουμε τη διαφορά που έχει πάρει. Στο α’ μέρος δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες. Στο 2ο μέρος δεν είχε τόσο καλή εικόνα αλλά είναι λογικό. Τα παιδιά άρχισαν από 9 Ιουνίου. Υπάρχει κούραση. Ο παίκτης πρέπει να μπαίνει με την ίδια νοοτροπία. Θα υπάρξουν και μέρες που δεν θα είσαι καλός. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ και με την εμπειρία του το κράτησε.

Για την κατάστασή του: Εγώ δουλεύω. Είχα ένα διάστημα αποχής. Είχα έναν μικροτραυματισμό. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα είμαι έτοιμος.

Για το αν έχει κριθεί το πρωτάθλημα: Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Να δίνεις το 100% μέχρι να είσαι μαθηματικά πρωταθλητής και τότε θα το πανηγυρίσω.

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: Πρώτα απ’ όλα εγώ γυρνάω γιατί θέλω να παίζω στο Καραϊσκάκη και μπροστά στον κόσμο. Η αγάπη που έχω για τα 2 χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό. Δεν είναι θέμα οικονομικό. Θέλω να γυρίσω τώρα που είμαι καλά και όχι στα 34 μου χρόνια που να είμαι σε εισαγωγικά τελειωμένος. Εάν δεν επέστρεφα θα ήμουν ψεύτης.

Για τις μνήμες που κρατάει από την Ιταλία: Από τη Ρόμα ξέρετε (σ.σ. το γκολ πρόκρισης επί της Μπαρτσελόνα). Από τη Νάπολι το Κύπελλο που κατέκτησα. Από τον Ολυμπιακό είναι πολλές στιγμές. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και τα γκολ που έχω βάλει στο Champions League.

Για την Αταλάντα: Η Αταλάντα είναι από τις πιο μεγάλες δυνάμεις στην Ιταλία. Παίζει μαν το μαν σε όλο το γήπεδο. Έχει άλλη τακτική. Είναι σκληρή ομάδα. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος αλλά πιθανότητες εννοείται πως έχουμε. Δεν μπαίνεις ποτέ στο γήπεδο χαμένος. Στη θεωρία είναι το φαβορί. Θα το δούμε. Έντεκα είμαστε εμείς και έντεκα και αυτοί. Θα δούμε ποιος θα περάσει.

Για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο: Είναι πολύ καλός φίλος μου πάνω απ’ όλα. Τώρα θα είναι συμπαίκτης μου και σε ομάδα. Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά. Είναι από τους πιο μεγάλους Έλληνες παίκτες. Δεν χρειάζεται να λέμε πως είμαι εγώ και ο Σωκράτης. Είναι πολλά τα παιδιά. Είναι ο Σισέ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μπα. Όσα παιδιά είναι εδώ αξίζουν.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: Ο κ. Μαρτίνς έχει φτιάξει μία ομάδα που ξέρει το τι θέλει στο γήπεδο. Κοιτάζει να παίρνει το αποτέλεσμα. Δεν τον έχω ζήσει ακόμα ως προπονητή. Απ’ αυτά που δείχνει για μένα είναι ένας πολύ καλός προπονητής.

Για τις δηλώσεις Σπαλέτι: Στη Νάπολι; Δεν θέλω να αναφερθώ. Ούτε και σε αυτό θέλω να αναφερθώ. Εδώ στον Ολυμπιακό είμαι ευτυχισμένος και πολύ χαμογελαστός.

Για την ΑΕΚ και την επιλογή του Ολυμπιακού: Γιατί ο κ. Μαρινάκης με επέλεξε να με πάρει στον Ολυμπιακό όταν έμεινα ελεύθερος από την ΑΕΚ. Αναδείχθηκα μέσα από τον Ολυμπιακό.

Ήμουν στη 2η ομάδα και τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, είχα παίξει έναν χρόνο και είχα πάει πολύ καλά (εννοεί πριν πάει στον Θρασύβουλο). Το καλοκαίρι εκείνο ο θείος μου ο Στέλιος πήρε τηλέφωνο και του είπαν ότι δεν κάνω για να κάνω το επόμενο βήμα. Του είπα εγώ θέλω να φύγω. Ο θείος μου πήρε τον κ. Τσιώλη και πήγα να κάνω προπόνηση στον Θρασύβουλο. Μόλις τελείωσα μου λέει ο κ. Τσιώλης που πας. Μου λέει πως θα υπέγραφα επαγγελματικό συμβόλαιο. Θυμάμαι που μου είπε πει ο θείος μου ο Στέλιος “σήμερα έγινες επαγγελματίας και δεν θα ξαναγίνεις ερασιτέχνης”. Όταν πήγα στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ δεν έπαιζα.

Είχαν παίξει όλοι στην ΑΕΚ εκτός από μένα. Μέχρι και παίκτες που δεν έπαιζαν σε αυτή τη θέση. Με πίστεψε ο κ. Μαρινάκης. Τον έβγαλα ασπροπρόσωπο και συνέχισα την καριέρα μου. Λόγω του θείου μου από μικρός ήμουν ΑΕΚ. Όταν πέρασα στον Ολυμπιακό κατάλαβα τη διαφορά των 2 ομάδων και την αγάπη μου στον Ολυμπιακό τη δείχνω. Είναι κάτι που το δείχνω καθημερινά και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Κανένας πόνος δεν υπήρξε για μένα. Έχω τη δική μου προσωπικότητα. Ο θείος μου Στέλιος ήταν από τους πιο μεγάλους παίκτες. Εγώ είμαι ο Κώστας. Είχα τα ‘καρύδια’ να πάω στον Ολυμπιακό και απέδειξα την αξία μου. Είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες που έχω παίξει.

Για την Εθνική Ελλάδας: Στην Εθνική έδωσα το 150% κάθε φορά που έπαιζα. Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί έμεινα εκτός Εθνικής. Με πήρε κάποια στιγμή ο προπονητής στην προκριματική φάση ότι ήθελε να δει κάποιους άλλους παίκτες. Νομίζω ότι πήρε και τον Σωκράτη. Μου αφήνει πικρία. Γιατί όλο το φταίξιμο έπεσε πάνω σε μένα και τον Σωκράτη. Για μένα μου έθιξαν την προσωπικότητά μου κάποια πράγματα που μου είπε ο Φαν’τ Σχιπ.

Η απόδειξη μετά ήρθε με τον Σιόβα και μετά βγήκε από την Εθνική. Για μένα δεν ήταν μόνο επιλογή προπονητή. Όποιος έκανε την επιλογή είναι επικίνδυνος. Δεν έχω καταλήξει ακόμα. Δεν ξέρω εάν με σταμάτησε ο προπονητής. Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ κακό στην Εθνική. Πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Εγώ δεν έχω κλείσει ποτέ την πόρτα της Εθνικής. Θα πρέπει να υπάρχουν και οι συνθήκες. Γιατί εγώ δεν βγήκα από την Εθνική. Με βγάλανε.

Για το εάν του λείπει ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Σίγουρα. Και οι δύο ομάδες καλές είναι. Εμείς είμαστε ανώτεροι. Θα παίξουμε. Στο Καραϊσκάκη θα μου άρεσε περισσότερο.

Για τη θέση του Παναθηναϊκού: Τον είχαμε συνηθίσει πιο ψηλά. Όλες οι ομάδες περνάνε κρίση. Και η Γιουβέντους στην Ιταλία είναι 7η. Το πιο ξακουστό ντέρμπι στην Ελλάδα είναι το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Για το αν έχει δει την ΑΕΚ: Είδα το ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Τα σημαντικά ματς βλέπω. Η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα με αξιόλογους παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι πιο καλή ομάδα και έχει πιο μεγάλη φανέλα. Ο καλός και σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα απειληθεί. Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα στο πρωτάθλημα αλλά ο καλός και σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα.

Για τα στοιχεία που έχει πάρει από τον θείο του Στέλιο: Την προσωπικότητά του και το μεγαλείο του. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει περάσει άλλος αμυντικός σαν τον θείο μου. Και δεν θα ξαναπεράσει. Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Έβαζε περισσότερα γκολ εκείνος. Και οι δύο κάναμε μεγάλη καριέρα και είμαστε συνέχεια μαζί. Τον ευχαριστώ για όσα έκανε για μένα. Έχει κάνει πολλά για μένα.

Για το μπάσκετ και τον Βασίλη Σπανούλη: Το πόλο είναι πολύ δύσκολο. Μπάσκετ. Θα έπαιζα μπάσκετ. Μπάσκετ ήμουν πιο καλός από το ποδόσφαιρο. Απλά ήμουν κοντός. Την τύχη μου την πήρε ο Βασίλης Σπανούλης.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις