Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Χιρόνα – Αλαβές 3-0: Αμετακίνητη από την κορυφή στη La Liga

Χιρόνα – Αλαβές 3-0: Αμετακίνητη από την κορυφή στη La Liga
Reuters

Η Χιρόνα ζει το δικό της… παραμύθι στη La Liga, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού. Μια αγωνιστική μετά την “τεσσάρα” που έριξε μέσα στην έδρα της Μπαρτελόνα, δεν είχε πρόβλημα να νικήσει με 3-0 την Αλαβές, σε ματς για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Ισπανία.

Η Χιρόνα έκανε εντός έδρας… περίπατο κόντρα στην Αλαβές (3-0) και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη La Liga και στη +2 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ουκρανός επιθετικός, Αρτέμ Ντόβμπι, σκόραρε σε δεύτερο σερί ματ, σημειώνοντας δυο γκολ (23’ και 59’ με πέναλτι), ενώ το γκολ του Πόρτου στο 42’ έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Με τα τέρματα αυτά, η ομάδα του Μίτσελ έφτασε τα 41 σε 17 αγωνιστικές, τα περισσότερα από τις υπόλοιπες 19 ομάδες της κατηγορίας (ακολουθεί η Ρεάλ με 38).

Η Χιρόνα “μετράει” πλέον αήττητο σερί 9 αγωνιστικών -με 8 νίκες- ενώ στην έδρα της με την αποψινή έφτασε τις 7 νίκες σε 9 ματς (έχει μία ισοπαλία και μία ήττα από τη Ρεάλ, τη μοναδική έως τώρα στο πρωτάθλημα).

Η Αλαβές δεν κατάφερε ν΄ αποφύγει την 4η ήττα στην τελευταία επτάδα αγώνων (2-1-4), ενώ παραμένει ακόμη χωρίς νίκη μακριά από την έδρα της (6 ήττες και 3 ισοπαλίες).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις