Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Χρυσή Μπάλα: Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο πέμπτος Γάλλος που την κατακτά

Χρυσή Μπάλα: Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο πέμπτος Γάλλος που την κατακτά
Reuters

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της “Χρυσής Μπάλας”, μετά την “εξωγήινη” χρονιά που έκανε την περασμένη σεζόν, θριάμβευσε στην τελετή που διοργανώθηκε στο θέατρο Σατελέ στο Παρίσι κι έγινε ο 5ος Γάλλος που το πετυχαίνει.

Ο Καρίμ Μπενζεμά πανηγύρισε την πρώτη του “Χρυσή Μπάλα”, ενώ έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής, μετά τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς (2018), που «σπάει» την κυριαρχία των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2008.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε 44 γκολ σε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις σε μια σεζόν όπου η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κέρδισε τη La Liga και το UEFA Champions League.

Ο Καρίμ Μπενζεμά παρέλαβε το βραβείο από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν -μέχρι χθες- ο τελευταίος Γάλλος που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο (1998). Είχε προηγηθεί ο Ζαν Πιέρ Παπέν (1991), οι τρεις σερί κατακτήσεις του Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985) και η πρώτη κατάκτηση -για παίκτη από την Γαλλία- του Ραϊμόν Κοπά (1958).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις