Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χρυσός ο Πολυχρονίδης στο Regional Open της Μαδρίτης, χάλκινος ο Κυπριώτης

Παραολυμπιακή ομάδα

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στην κατηγορία BC3 και ο Χρήστος Κυπριώτης στην BC1 ήταν οι πρωταγωνιστές των ελληνικών μεταλλίων στο Boccia Regional Open που φιλοξενείται στην Μαδρίτη, κερδίζοντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο.

Ο Πολυχρονίδης με απολογισμό επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Κυπριώτης κατέλαβε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες.

Ο αθλητής των Αετών Αθήνας, στη φάση των ομίλων νίκησε κατά σειρά 6-2 την Άννα Ντέντα, 6-1 τον Βέλγο Ντεν Μπράντεν, 7-1 την Λαμπερέχτς από το Βέλγιο και 10-0 τον Ισπανό Πόνσε. Στα προημιτελικά νίκησε 8-0 τον Αντράντε από την Πορτογαλία, στα ημιτελικά 7-0 τον Κίλισεν από το Βέλγιο, ενώ στον τελικό επικράτησε 8-0 του Βρετανού ΜακΚόουαν.

Ο αθλητής του Τυρταίου στη φάση των ομίλων νίκησε κατά σειρά 3-2 τον Οσόριο από την Πορτογαλία, 12-0 τον Στίβενσον από την Μ. Βρετανία και 6-2 τον Ντροστ από την Ολλανδία. Στα ημιτελικά ηττήθηκε 5-2 από τον Βρετανό Σμιθ, για να επιστρέψει στις νίκες στον αγώνα για την 3η θέση, επικρατώντας 7-2 του Ισπανού Σεγκάρα.

Μία… ανάσα από τα μετάλλια των κατηγοριών BC1 και BC2, έφτασαν οι Παναγιώτης Σουλάνης και Αλέξανδρος Παπαδάκης αντίστοιχα. Ο Σουλάνης κατέλαβε την 5η θέση και ο Παπαδάκης την 6η.

Η τελική κατάταξη των Ελλήνων στα ατομικά

BC1

3η θέση: Χρήστος Κυπριώτης

5η θέση: Παναγιώτης Σουλάνης

12η θέση: Διονυσία Τσακίρη

BC2

6η θέση: Αλέξανδρος Παπαδάκης

BC3

1η θέση: Γρηγόρης Πολυχρονίδης

9η θέση: Κωνσταντίνος Μασούρας

14η θέση: Άννα Ντέντα

BC4

9η θέση: Νίκο Βασίλη

12η θέση: Χρυσή Μόρφη Μέτζου

Στο Μάλμε η εθνική μας ομάδα γκόλμπολ των γυναικών για το Lady Intercup 2018

Αναχώρησε σήμερα (29/3) για το Μάλμε της Σουηδίας, η αποστολή της εθνικής μας ομάδας γκόλμπολ των γυναικών προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά Lady Intercup 2018 που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 1η Απριλίου.

Στη διάθεση της ομοσπονδιακής προπονήτριας Μένης Κεσσανοπούλου και του βοηθού της, Χριστόφορου Σιζόπουλου, θα βρίσκονται οι αθλήτριες Βασιλική Άγκο (Κλειώ Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Λορέντζου (Όμηρος), Κωνσταντίνα Δρίβα (Όμηρος), Ελένη Χαλκιαδάκη (Κεραυνος), Παρασκευή Νάκα (Όμηρος), Ευγενία Σταμάτη (Ήφαιστος).

Το πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας στον όμιλο

Παρασκευή 30/3

12:30 Ελλάδα-Βραζιλία

17:10 Αλγερία-Ελλάδα

Σάββατο 31/3

10:10 Ιαπωνία-Ελλάδα

17:10 Ελλάδα-Ρωσία

Την Κυριακή 1η Απριλίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο στο Λιτόχωρο

Με τη συμμετοχή έξι αθλητών και δύο αθλητριών, διεξάγεται την Κυριακή 1η Απριλίου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Λιτόχωρου «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ», το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο ανδρών/γυναικών και νέων/νεανίδων με προβλήματα όρασης. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης Olympus Cup, με ώρα έναρξης 14:00.

Οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν οι Πύρρος, Κεραυνός και Πυρσός, ενώ στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή τριών αθλητών στην κατηγορία παίδων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις