Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων τάσσονται πλέον οι μισοί Ιάπωνες

Υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων τάσσονται πλέον οι μισοί Ιάπωνες
Reuters

Το… κλίμα στην Ιαπωνία δείχνει να έχει αλλάξει, σχετικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, την ώρα πάντως που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θα έλεγε “ναι” σε ακύρωση τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Yomiuri που δημοσιεύθηκε σήμερα (07.07.2021), λιγότερους από δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των Αγώνων, οι μισοί Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν τελικά το φετινό καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη έρευνα διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου και το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των Αγώνων κανονικά, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου, ενώ το 48% επιθυμεί να ακυρωθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης της covid-19.

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα -σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας- μόλις το 39% επιθυμούσε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι του 59% που θα προτιμούσε την αναβολή ή την ακύρωσή τους.

Click4more: Αυτοκτόνησε μέλος της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Ωστόσο, οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους αθλητές και τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αρκούν, ενώ η στήριξη προς την κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, μόλις στο 37%.

Οι Ιάπωνες κατηγορούν τον Σούγκα και την κυβέρνησή του ότι διαχειρίστηκαν λάθος την κρίση του κορονοϊού, λόγω της οποίας έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές νομαρχίες της χώρας.

Η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις και για τη βραδεία εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα, σε σύγκριση με άλλες.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να λάβουν αυτό τον μήνα απόφαση για τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν το αθλητικό γεγονός, ενώ ήδη από τον Μάρτιο είχαν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν θεατές από το εξωτερικό λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Yomiuri, το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί οι Αγώνες να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και το 24% με μειωμένο αριθμό θεατών.

Στο κοινοβούλιο βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν ερωτήσεις τόσο στον Σούγκα όσο και στους υπουργούς της κυβέρνησής του για την επιμονή τους να διεξαχθούν κανονικά οι Αγώνες, παρά τις ανησυχίες ότι ενδέχεται να συμβάλει στην περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να εργάζεται πάνω στα μέτρα προκειμένου να διεξαχθούν «ασφαλείς» Αγώνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις