Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Υπουργός Εσωτερικών Γαλλίας: «Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Υπουργός Εσωτερικών Γαλλίας: «Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα»
Reuters

O Καρίμ Μπενζεμά τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στο Ισραήλ και προσευχήθηκε για τα θύματα στη Γάζα, δείχνοντας να παίρνει θέση υπέρ των Παλαιστινίων και προκαλώντας αντιδράσεις. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, πήρε θέση.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στα social media, o Καρίμ Μπενζεμά -που συνεχίζει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας- αφιέρωσε μια σκέψη στους κατοίκους της Γάζας.

 «Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας, θύματα για άλλη μια φορά αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», αντέδρασε ο πρώην διεθνής στον λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter), αυτή την Κυριακή.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν δείξει την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό πληθυσμό, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Αουάτ, θυμίζουμε, έβρισε τον Μπενζεμά για την ανάρτησή του, καθώς δεν ανέφερε τίποτα για τους νεκρούς της χώρας του, γεγονός, που έφερε και επίθεση στα social media από πολλούς ακόμη Ισραηλινούς. Ο πρώην τερματοφύλακας των Μαγιόρκα, Λα Κορούνια και Μακάμπι Χάιφα απάντησε σε πέντε γλώσσες στον Μπενζεμά ως εξής: «Είσαι ένας μεγάλος π@@τ@ν@ς γιος»!

H ανάρτηση του Καρίμ Μπενζεμά προκάλεσε και την αντίδραση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος είπε στο CNews ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα!

«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε ο Νταρμανέν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση σε πολλές χώρες, είναι μία από τις ομάδες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον αραβικό κόσμο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις