Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ύβρεις και απειλές θανάτου μετά την… επίθεση του Μουρίνιο”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Εύα Γκαρνέιρο, πρώην γιατρός της Τσέλσι, που απομακρύνθηκε από τον αγγλικό σύλλογο, έπειτα από αίτημα του Ζοσέ Μουρίνιο, αποκάλυψε ότι μετά την αποχώρησή της από τους Λονδρέζους, οι μήνες που ακολούθησαν ήταν… εφιαλτικοί.

Προσβολές και απειλές θανάτου. Απειλές κατά της ζωής αλλά και με υπαινιγμούς εκφοβισμού για σεξουαλική βία. Όλα ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου 2015, όταν στον αγώνα της Τσέλσι με την Σουόνσι και ενώ το σκορ ήταν 2-2, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να φροντίσει τον τραυματισμένο Αζάρ, αναγκάζοντας τον διαιτητή να διακόψει το ματς. Ο Μουρίνιο εξαγριώθηκε και στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της επιτέθηκε έντονα.

Τα λόγια ακολουθούν τα γεγονότα και η γιατρός βρέθηκε εκτός ομάδας. Η αντιπαράθεση κράτησε μήνες και κατέληξε στο δικαστήριο.

«Από εκείνη την ημέρα η ζωή μου άλλαξε» δήλωσε η Εύα Γκαρνέιρο σε συνέντευξή της στην Telegraph.. «Δέχθηκε ύβρεις, απειλές κατά της ζωής και για σεξουαλική κακοποίηση, ιδιαίτερα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Δεν τα χρησιμοποιώ πολύ, αλλά είναι εύκολο να κρυφτεί κάποιος πίσω από ένα πληκτρολόγιο, την ανωνυμία, και να δώσει διέξοδο στη δική του κακία. Οποιος το κάνει αυτό είναι ένας δειλός» τόνισε.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις διακρίσεις. Ο καθένας ξέρει ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα πρόβλημα σεξισμού, καθώς υπάρχει ρατσισμός. Στα πανεπιστήμια, από την άλλη πλευρά, δεν αισθάνθηκα ποτέ πίεση λόγω του ότι είμαι γυναίκα, ούτε στη ζωή του κάθε μέρα. Αλλά στο ποδόσφαιρο μία γυναίκα γιατρός εντυπωσιάζει τους άνδρες. Αυτό είναι τρομερό», επισήμανε η Καρνέιρο, που πλέον έχει δική της κλινική στο Λονδίνο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε