Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός 67-81: Νίκη στο Κάουνας με Γουίλιαμς και Μπέικον πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός 67-81: Νίκη στο Κάουνας με Γουίλιαμς και Μπέικον πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα -του πρώτου ημιχρόνου- δύσκολα, αλλά άντεξε στην αντεπίθεση της Ζαλγκίρις Κάουνας και πήρε το δεύτερο του “διπλό” στη φετινή Euroleague, επικρατώντας στην “Zalgirio Arena” με , σε ματς για την 11η αγωνιστική. Γουίλιαμς και Μπέικον έβγαζαν… φωτιές στο παρκέ!

Η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα της Ζαλγκίρις Κάουνας στη Euroleague είναι γεγονός και ήρθε από τον Παναθηναϊκό. Το “τριφύλλι” έκανε ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο, άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων στην επανάληψη και τελικά πέρασε από την Λιθουανία με 81-67.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε έτσι το δεύτερο το δεύτερο φετινό ευρωπαϊκό «διπλό» του και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-6. Στον αντίποδα, οι Λιθουανοί υποχώρησαν στο 6-5.

Το σεμιναριακό σε άμυνα και επίθεση πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις της επιτυχίας για την ελληνική ομάδα, η οποία βασίστηκε στις επιθετικές αρετές των Ντέρικ Γουίλιαμς (25π.) και Ντουέιν Μπέικον (19π., 8ρ.) στο δεύτερο, «σβήνοντας» κάθε προσπάθεια ανατροπής των Λιθουανών.

Το ματς

Οι δυο ομάδες είχαν ένα άστοχο ξεκίνημα, παίρνοντας κάποιες… τραβηγμένες προσπάθειες, κάτι που φαίνεται και από το 4-6 που υπήρξε μετά από 4 λεπτά αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πήρε πόντους από τον Γουίλιαμς και τον Μπέικον, έβγαλε καλή εικόνα στην άμυνα κι έφτασε στο +8 (6-14) με δυο διαδοχικά τρίποντα.

Η Ζαλγκίρις όχι μόνο συνέχισε να προβληματίζει σε άμυνα και επίθεση, αλλά είδε τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο +12 (6-18). Ένα σερί 5 πόντων των γηπεδούχων έδειξε πως δεν θα άφηναν την κατάσταση να τους.. ξεφύγει, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν εκπληκτικός στην πρώτη περίοδο, βρήκε κι άλλους σκόρερ κι έφτασε στο +14 (13-27).

Η Ζαλγκίρις όχι μόνο συνέχισε να προβληματίζει σε άμυνα και επίθεση, αλλά είδε τονΠαναθηναϊκό να φτάνει και στο +12 (6-18). Ένα σερί 5 πόντων των γηπεδούχων έφερε νέα.. πνοή στην ομάδα του Κάουνας, αλλά το “τριφύλλι” φρόντισε να “λάμψει” άμεσα. Η ομάδα του Ράντονιτς ήταν εκπληκτική και στις δυο ρακέτες, βρήκε κι άλλους σκόρερ κι έφτασε τελικά σε double score. Το τελικό 28-44 του πρώτου ημιχρόνου έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την υπεροχή των πρασίνων.

Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της στην τρίτη περίοδο, βελτιώθηκε αμυντικά και είχε για… μπροστάρη τον Έβανς (μείωσε στους 13 βαθμούς). Ο Γουίλιαμς ήταν όμως εκεί για να πετύχει καθοριστικά καλάθια, ενώ ο Γουόλτερς ανέβασε τη διαφορά και πάλι στο +18 (36-54) αναγκάζοντας τον προπονητή των γηπεδούχων να ζητήσει νέο τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός όμως έπαθε ένα… black out, “κόλλησε” στους 58 πόντους και είδε την Ζαλγκίρις να μειώνει στους 6 (48-54). Ο Γουίλιαμς ανέβαλε εκεί… δράση και με δικούς του πόντους έφερε τη διαφορά στο +10 (48-58). Το τρίποντο του Ντίμσα στη λήξη της 3ης περιόδου διαμόρφωσε το 53-60. ()ο Γουίλιαμς πέτυχε τους 16 από τους 16 πόντους των φιλοξενούμενων στο δεκάλεπτο!)

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου η Ζαλγκίρις κατάφερε να φτάσει στο -6 αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος για το “διπλό” και έβγαλε… αντίδραση με κορυφαίο τον Γουίλιαμς, φτάνοντας στο +10. Οι δυο ομάδες πέτυχαν συνεχόμενους πόντους, με τους “πράσινους” να βγάζουν… ενέργεια στην άμυνα, στο φινάλε του αγώνα και να “κλειδώνουν” τη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις