Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζόρια – ΑΕΚ: Γυάλιζε… το μάτι τους! “Διπλό” με τριπλέτα “φωτιά” (video)

Ζόρια – ΑΕΚ: Γυάλιζε… το μάτι τους! “Διπλό” με τριπλέτα “φωτιά” (video)
Reuters

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε στην έδρα της Ζόρια με το… μαχαίρι στα δόντια και πήρε ένα κρίσιμο “διπλό” στο Europa League (4-1). Τάνκοβιτς, Μάνταλος και Λιβάγια έφεραν το “τρίποντο”. Θύμισε και πάλι τον… καλό του εαυτό ο Κροάτης (2 γκολ) – Δεύτερο σερί ματς που βρήκε δίχτυα ο Σουηδός. Χάνει το ματς με τους Ουκρανούς στο ΟΑΚΑ ο αρχηγός της Ένωσης. Επέστρεψε στη… δράση ο Γαλανόπουλος. Το 3×3 στον όμιλο έκανε η Λέστερ.

Δεν… κρατιόταν με τίποτα! Έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της και έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη. Η ΑΕΚ βρίσκει τα “πατήματα” της στο Ζαπορίζιε της Ουκρανίας, κάνοντας το καλύτερο της φετινό ματς. Η Ένωση ήθελε μόνο τη νίκη στην έδρα της Ζόρια, για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης της στην επόμενη φάση του Europa League και τα κατάφερε (4-1).

Οι παίκτες του… υπηρεσιακού προπονητή, Κολονέλο, έβγαλαν πάθος και “καθάρισαν” την αντίπαλο τους. Πρωταγωνιστές οι.. τρεις της επίθεσης (Τάνκοβιτς, Λιβάγια και Μάνταλος) που πέτυχαν τα γκολ της ομάδας (2 ο Κροάτης, τα πρώτα του στη σεζόν).

Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν έτσι την πρώτη τους νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τον Σεπτέμβριο του 2017 και πήραν ευχάριστα νέα από την Αγγλία (η Λέστερ νίκησε την Μπράγκα με 4-0). Η ΑΕΚ έφτασε έτσι τους 3 βαθμούς στον όμιλο και βρίσκεται στο -3 από την Μπράγκα. Πρώτη παραμένει η Λέστερ με 9 βαθμούς σε τρία ματς, ενώ η Ζόρια έμεινε στο… μηδέν. Την επόμενη αγωνιστική, η ελληνική ομάδα υποδέχεται τους Ουκρανούς στο ΟΑΚΑ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε “δυνατά” στην αναμέτρηση, μόλις στο 2′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή με τη σέντρα – σουτ του Βασιλαντωνόπουλου και τέσσερα λεπτά μετά πέτυχε το 0-1. Ο Λιβάγια έβγαλε την μπαλιά -παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ του παίκτη που τον μάρκαρε- έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Τάνκοβιτς και ο Σουηδός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1!

Οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν να αντιμετωπίζουν με επιτυχία την πίεση που τους άσκησε στη συνέχεια η Ζόρια (σημαντική η παρουσία του Σάκχοφ στο χώρο του κέντρου) και στο 15′ “άγγιξαν” το 0-2. Ο Τάνκοβιτς έκανε υπέροχη προσπάθεια, απέφυγε τον Ιβανισένια μέσα στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε τον Σεβτσένκο, αλλά ο Ουκρανός πορτιέρε παραχώρησε κόρνερ, βγαίνοντας νικητής στο τετ-α-τετ.

Η Ζόρια ανέβασε… στροφές, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό για να “λυγίσει” την Ένωση. Οι παίκτες του… υπηρεσιακού, Κολονέλο δεν άφησαν κενούς χώρους στην αμυντική γραμμή της ομάδας (ο Τσιγκρίνσκι βοήθησε πολύ σε αυτό) κι έτσι ο Τσιντώτας είχε ένα εύκολο ημίχρονο. Μάνταλος, Τάνκοβιτς και Λιβάγια πίεσαν από τη μέση και μπροστά, βάζοντας δύσκολη στους γηπεδούχους. Οι τρεις τους συνεργάστηκαν στην αντεπίθεση του 34′, με τον αρχηγό της ομάδας να κάνει το 0-2. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να κάνει κάποια… μικρολαθάκια στην άμυνα, που όμως δεν της κόστισαν, αφού ο Καμπάγιεφ ήταν άστοχος.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να κρατήσει στα ίδια επίπεδα τη συγκέντρωση της και στην επανάληψη. Το… μήνυμα νίκης της Ένωσης ακούστηκε δυνατά στο 54′. Οι “κιτρινόμαυροι” εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους, ο Λιβάγια βγήκε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Αμπού Χάνα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο συρτό σουτ για το 0-3.

Οι “κιτρινόμαυροι” διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τέλους, προσπαθώντας να φτάσουν και σε άλλα γκολ. Την ίδια στιγμή, ο Κολονέλο έκανε αλλαγές, προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες, αλλά και να δώσει ευκαιρίες (ο Σαμπανάτζοβιτς στη θέση του Σάκχοφ). Η Ζόρια περιορίστηκε σε ρόλο… κομπάρσου, αλλά στο 81′ έφτασε στο 3-1 με τον Κοτσέργκιν (εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Τσιντώτα). Με τη σέντρα, η ΑΕΚ έφτασε στο 4-1 με το δεύτερο γκολ του Λιβάγια στο ματς και τη σεζόν!

Στο 85′ Είχαμε μια πολύ σημαντική στιγμή για την ΑΕΚ. ήταν η στιγμή της επιστροφής του Κώστα Γαλανόπουλου στην αγωνιστική δράση, μετά τον τραυματισμό που υπέστη τον Δεκέμβριο του 2019. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, η Ζόρια είχε δοκάρι με τον Βέρντιντουμπ (87′).

    

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις