Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζοσέ Μπότο: «Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας για Serie A ή άλλο μεγάλο πρωτάθλημα»

Ζοσέ Μπότο: «Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας για Serie A ή άλλο μεγάλο πρωτάθλημα»

Ο Ζοσέ Μπότο παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους δύο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια.

«Έχουμε δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο να παίξουν στη Serie A ή σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα και είναι ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας». Αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, είπε ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μπότο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb.

 «Η Ελλάδα έχει ταλαντούχους παίκτες, αλλά οι σύλλογοι δεν εμπιστεύονται τους νέους. Έχουμε δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο να παίξουν στη Serie A ή σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα, και είναι ο κεντρικός αμυντικός Κουλιεράκης, που είναι του 2003, και ο Κωνσταντέλιας, επιθετικός χαφ και εξτρέμ, επίσης του 2003.

Μετά υπάρχουν κάποιοι ξένοι: σκέφτομαι τον τερματοφύλακα Κοτάρσκι του 2000, τον μέσο Ντάντας του 2000, δανεικό από την Μπενφίκα, ή τον μέσο Φιλίπε Σοάρες του 1999. Όλοι είναι ήδη στο ραντάρ των ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά έχουμε και άλλους καλούς νέους. Αυτοί σε ηλικία και δυνατότητες είναι οι καλύτεροι», είπε ο Μπότο, ενώ στη συνέχεια μίλησε επίσης για:

Τον Ντι Μαρία: «Ο Ντι Μαρία είναι ακόμα ένας σημαντικός παίκτης και το απέδειξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μπορώ να πω ότι είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους που έχει η Γιουβέντους στην ομάδα της».

Τους Μάτιτς, Κριστάντε, Σβίλαρ: «Ο Μάτιτς είναι πολύ σημαντικός για τον Μουρίνιο. Μιλάμε για έναν ηγέτη, έναν επαγγελματία υψηλού επιπέδου που έχει πραγματικά μεγάλη εμπειρία. Δεν με εξέπληξε, είναι φυσιολογικό να προσαρμοστεί γρήγορα. Όταν αγοράσαμε τον Κριστάντε στην Μπενφίκα πιστέψαμε φυσικά σε αυτόν και στις ιδιότητές του. Ο χρόνος έδειξε ότι είχαμε δίκιο. Ο Σβιλάρ είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχω δει ποτέ να παίζει στις ομάδες νέων. Νομίζω ότι του λείπει ο χρόνος παιχνιδιού, πρέπει να αρχίσει να παίζει και μετά θα δείξει όλο το ταλέντο που έχει».

Για τους Τζούριτς, Γιόβιτς και Ντοντό: «Ο Γιόβιτς είναι ένας παίκτης που χρειάζεται αυτοπεποίθηση για να αποδώσει καλά, αν δεν το νιώθει δεν μπορεί να παίξει. Ίσως αυτό το πράγμα δεν υπάρχει στη Φιορεντίνα ή δεν το νιώθει. Ο Τζούριτς, από την άλλη, χρειάζεται ένα συγκεκριμένο παιχνίδι για να παίξει. Γι’ αυτό πήγε καλά με τον Ντε Τζέρμπι. Μιλούν την ίδια γλώσσα ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι η Φιορεντίνα δεν έχει δει ακόμη ούτε το 50% του πραγματικού Ντόντο. Χρειάζεται υπομονή μαζί του, θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στο πρωτάθλημα».

Για τη μεταγραφή Μούντρικ στην Τσέλσι: «Είναι διαφορετικός παίκτης, ταλέντο. Έχει εξαιρετική τεχνική και μπορεί να αλλάξει ρυθμό, μετά εξελίχθηκε πολύ με τον Ντε Τζέρμπι σε τακτικό επίπεδο. Στο μέλλον θα μπορούσε να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα».

Για τον Ντε Τζέμπρι: «Ο Ντε Τζέρμπι κάνει τις ομάδες του να παίζουν ένα ποδόσφαιρο που μου αρέσει και το ποδόσφαιρο μπορεί να παιχτεί στην Αγγλία, την Ουκρανία, την Ελλάδα ή την Κίνα. Δεν είναι έκπληξη για μένα πώς παίζει η Μπράιτον».

Για τον προπονητή που ξεχωρίζει: «Ακολουθώ πολλούς προπονητές, παίρνω πληροφορίες. Ένας που μου αρέσει πολύ στην Ιταλία είναι ο Ακουιλάνι, ο προπονητής των Νέων της Φιορεντίνα. Νομίζω ότι έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του».

Για τον Σπαλέτι και τη Νάπολι: «Είναι η ομάδα που παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν θα πάρει το πρωτάθλημα, το πιστεύω, αλλά είναι η ομάδα που με κάνει να κάθομαι στον καναπέ για να το παρακολουθήσω και να διασκεδάσω. Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο πρέπει να ευχαριστήσει τον Σπαλέτι».

Για το μέλλον του και την Ιταλία: «Θα είμαι πάντα χαρούμενος με ένα γήπεδο και μια μπάλα κοντά. Προφανώς η Ιταλία είναι μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι πολύ ανεπτυγμένο, επίσης κατά παράδοση, είναι ένα από τα 5 καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Μου αρέσει επίσης η χώρα, λοιπόν… Γιατί όχι;». 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις