Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

BYD ATTO 3: Ένα συμπαγές SUV με πρωτοποριακές τεχνολογίες

BYD ATTO 3: Ένα συμπαγές SUV με πρωτοποριακές τεχνολογίες

Το αμιγώς ηλεκτρικό BYD ATTO 3 εισάγει πρωτοποριακές τεχνολογίες στην κατηγορία των C-SUV οχημάτων και χρησιμοποιεί την εξαιρετικά αποδοτική μπαταρία BYD Blade Battery με χωρητικότητα 60.4 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 420 χλμ. (συνδυασμένος κύκλος WLTP) και φόρτιση DC (30-80%) σε 29 λεπτά.

Η BYD – ο κορυφαίος κατασκευαστής Οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο – εισάγει μια νέα μάρκα και νέες τεχνολογίες στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

Αιχμή του δόρατος είναι το νέο BYD ATTO 3, ένα ευρύχωρο C-SUV με κίνηση στους εμπρός τροχούς, που συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με την αποδοτικότητα ως απόρροια της πρωτοποριακής τεχνολογίας, που υιοθετεί η εταιρεία στα ηλεκτρικά οχήματά της. Το BYD ATTO 3 έχει σχεδιαστεί με κριτήριο τις προτιμήσεις των ευρωπαίων αγοραστών, αποτελώντας μια κομψή και ελκυστική επιλογή, με πλούσιο βασικό εξοπλισμό και κορυφαία συνδεσιμότητα

Εξωτική κουλτούρα με σύγχρονο ευρωπαϊκό lifestyle

Με ιδανικές αναλογίες και σχεδίαση που υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Σχεδίασης της BYD, Wolfgang Egger, το BYD ATTO 3 διαθέτει μία χαρακτηριστική σιλουέτα, βελτιστοποιημένη με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση, γεγονός που του εξασφαλίζει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29Cd, με σαφή οφέλη στη σταθερότητα του οχήματος στις υψηλές ταχύτητες αλλά και στο μειωμένο θόρυβο.

Το ATTO 3 αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα εξέλιξης της σχεδιαστικής γλώσσας Dragon Face της BYD, η οποία αντλεί έμπνευση από παράδοση χιλιάδων ετών. Το BYD ATTO 3 χαρακτηρίζεται από εκφραστικές γραμμές, ενώ στο εμπρός μέρος φέρει στοιχεία εμπνευσμένα από τους αρχαίους δράκους της κινεζικής μυθολογίας, όπως οι προβολείς LED και η οριζόντια επένδυση από αλουμίνιο στη μάσκα που συμβολίζουν τα μάτια και το μουστάκι των μυθικών πλασμάτων αντίστοιχα.

«Η σχεδίαση της BYD είναι εκφραστική και συναισθηματική και παράλληλα καθαρή», σχολιάζει ο υπεύθυνος του τμήματος Παγκόσμιας Σχεδίασης της BYD Wolfgang Egger. «Όταν σχεδιάζαμε το BYD ATTO 3 θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πολύ φρέσκια, ευρύχωρη και νεανική αίσθηση ώστε να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους και οικογένειες. Εμπνευστήκαμε από τους δράκους, εξ’ ου και η ονομασία της σχεδιαστικής γλώσσας Dragon Face. Το χαρακτηριστικό μουστάκι, το δέρμα και τα μάτια του δράκου είναι όλα στοιχεία που απεικονίζονται στο BYD ATTO 3.»
Με μήκος 4.455 χλστ. και πλάτος 1.875 χλστ., το BYD ATTO 3 διαθέτει μεταξόνιο 2.720 χλστ., το οποίο είναι βελτιστοποιημένο με γνώμονα την ευρυχωρία και την άνεση.

Το σύστημα εισόδου στο αυτοκίνητο χωρίς τη χρήση κλειδιού παρέχει πρόσβαση σε μια ευρύχωρη καμπίνα, που περιλαμβάνει καινοτόμα και έξυπνη ψηφιακή τεχνολογία. Το μοναδικό εσωτερικό διαθέτει σχεδιαστικές πινελιές εμπνευσμένες από τον εξοπλισμό οργάνων γυμναστηρίου, όπως οι χειρολαβές των θυρών που παραπέμπουν σε μπάρα, ο επιλογέας ταχυτήτων που θυμίζει βάρη kettlebell και οι αεραγωγοί που μοιάζουν με βαράκια αλτήρων.

Εργονομικά σχεδιασμένα σπορ καθίσματα

Τα εργονομικά σχεδιασμένα σπορ καθίσματα και τα προσκέφαλα έχουν επένδυση από vegan δέρμα. Τα στάνταρ θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα διαθέτουν ηλεκτρική ρύθμιση έξι κατευθύνσεων για τον οδηγό και τεσσάρων κατευθύνσεων για τον συνοδηγό. Τα πίσω καθίσματα παρέχουν άφθονο χώρο για τα πόδια των επιβατών, χάρη στην πλατφόρμα e-Platform 3.0. Τα καθίσματα είναι διαιρούμενα σε αναλογία 60:40, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών από τα 440 στα 1.338 λίτρα με την πλήρη αναδίπλωσή τους.

Πίσω από το πολυλειτουργικό τιμόνι, με τη δερμάτινη vegan επένδυση, βρίσκεται ο πίνακας οργάνων LCD 5 ιντσών, ενώ η επένδυση της κεντρικής κονσόλας είναι από «βουρτσισμένο» μέταλλο. Το κεντρικό υποβραχιόνιο, το οποίο είναι σχεδιαστικά εμπνευσμένο από διάδρομο γυμναστικής, παρέχει πρόσβαση σε αποθηκευτικό χώρο και βάση σύνδεσης για ασύρματη φόρτιση smartphone. Χάρη στην πανοραμική, γυάλινη, ανοιγόμενη ηλιοροφή με σκίαστρο, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, δημιουργείται μία φωτεινή και ευάερη καμπίνα. Ο πολύχρωμος εσωτερικός φωτισμός διαμορφώνει την τέλεια ατμόσφαιρα και αλληλοεπιδρά ακόμη και με μουσικούς ρυθμούς (χάρη στις κομψές χορδές που βρίσκονται στις πλαϊνές θήκες των θυρών), προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια στην καμπίνα!

Εξαιρετικά ασφαλής και αποδοτική τεχνολογία EV

Το BYD ATTO 3 επωφελείται από την πρωτοποριακή Blade Battery, η οποία φέρνει την επανάσταση στους τομείς της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή η μπαταρία μπορεί να ανταπεξέλθει στη σκληρή δοκιμασία Nail Penetration Test, που θεωρείται το «Έβερεστ» των δοκιμών παθητικής ασφαλείας μπαταριών και προσομοιώνει ένα βραχυκύκλωμα που προκαλεί τη δημιουργία θερμότητας και κατά συνέπεια φωτιάς. Σε αυτή τη δοκιμασία η Blade Battery διακρίθηκε, σε αντίθεση με μπαταρίες του ανταγωνισμού που αναφλέχθηκαν.

Η Blade Battery δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, και ως υλικό της καθόδου έχει επιλεγεί ο Φωσφορικός Σίδηρος Λιθίου (LFP), που προσφέρει πολύ υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες με χημεία LFP έχουν εγγενή εξαιρετική θερμική σταθερότητα. Η μπαταρία είναι εξαιρετικά ασφαλής και ανθεκτική, με απόδοση χωρίς συμβιβασμούς, παρέχοντας υψηλή πυκνότητα ισχύος σε συνδυασμό με το πλεονέκτημα της εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Στοχεύοντας στον απόλυτο συνδυασμό απόδοσης και ευφυΐας, το ATTO 3 είναι το πρώτο SUV που βασίζεται στην έξυπνη πλατφόρμα e-Platform 3.0 της BYD. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης «8 σε 1» της BYD ενσωματώνει τη Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, τη Μονάδα Κατανομής Ισχύος, τον Κινητήρα Μετάδοσης Κίνησης, τον Ελεγκτή του Κινητήρα και της Μετάδοσης, τη διαχείριση DC-DC και τον Ενσωματωμένο Φορτιστή. Χάρη στην ολοκληρωμένη αυτή ενσωμάτωση, η απόδοση του συστήματος φτάνει το 89%.

Με τη Blade Battery 60,48 kWh και σε συνδυασμό με τον σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, το BYD ATTO 3 επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ροπή των 310 Nm και ο ισχυρός κινητήρας των 150kW/204PS παρέχουν απρόσκοπτες επιδόσεις μέχρι την τελική ταχύτητα των 160 χλμ./ώρα. Υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης: Sport Mode, Normal Mode, Economy Mode, ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Η ανάρτηση τύπου MacPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, συνδυάζεται αρμονικά με τα αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός – συμπαγείς δίσκους πίσω και διαχειρίζεται αποτελεσματικά το βάρος του αμαξώματος, προσφέροντας άνεση, ασφάλεια και σβέλτες μετακινήσεις εάν το επιλέξει ο οδηγός.

Το BYD ATTO 3 εξασφαλίζει κορυφαία ηλεκτρική αυτονομία σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Αυτή φτάνει τα 420 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες, ενώ μέσα στην πόλη ανέρχεται στα 565 χιλιόμετρα, με κατανάλωση ενέργειας μόλις 15,6kW/100 χλμ. (WLTP). Η ισχύς φόρτισης είναι 11 kW σε τριφασικό φορτιστή AC. Σε φορτιστή DC με ισχύ 150kW, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 30% στο 80% σε μόλις 29 λεπτά.

Η υπερσύγχρονη τεχνολογία φωτισμού LED προσφέρει πλατιά δέσμη φωτός βελτιώνοντας την ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Το σύστημα υποβοήθησης φωτισμού High Beam Assist, οι Προσαρμοζόμενοι Εμπρός Προβολείς και η λειτουργία Follow Me Home περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, όπως και το μεταλλικό χρώμα, οι τροχοί των 18 ιντσών, οι θύρες φόρτισης USB-C για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες, οι 7 αερόσακοι, οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω.

Μάλιστα, στο ATTO 3 έχει αποδοθεί η ανώτατη αξιολόγηση των 5 αστεριών, στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αξιολόγησης στην προστασία ενηλίκων έφθασε το 91% – τιμή κορυφαία στην κατηγορία.

Με τιμή από 37.990 € και 6 χρόνια εγγύηση

Το ATTO 3 συνοδεύεται από 6 χρόνια βασική εγγύηση (ή 150.000 χλμ.), 8 χρόνια εγγύηση ηλεκτροκινητήρα (ή 150.000 χλμ.) και 8 χρόνια εγγύηση για τη μπαταρία (ή 200.000 χλμ.). Το μοντέλο της BYD είναι άμεσα διαθέσιμο στη χώρα μας, σε δύο εκδόσεις. Η Comfort έχει τιμή 37.990 €, ενώ η Design κοστίζει 39.990 € (οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν το όποιο όφελος από κρατικά προγράμματα), ενώ για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται δωρεάν 3ετές service.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις