Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Formula 1: Κανονικά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας παρά την επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στην Τζέντα

Formula 1: Κανονικά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας παρά την επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στην Τζέντα
Reuters

Το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας (2ο στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1), θα διεξαχθεί κανονικά βάσει του αρχικού προγράμματος, τόνισαν την Παρασκευή (25/3) οι διοργανωτές μετά τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στον πετρελαϊκό κολοσσό Aramco κοντά στην πίστα αγώνων στη Τζέντα.

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε εγκαταστάσεις ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας την Παρασκευή (25/3), ενώ ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι χτυπήθηκε ο σταθμός διανομής πετρελαιοειδών της Aramco στη Τζέντα, προκαλώντας πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Είμαστε ενήμεροι για την επίθεση στον σταθμό διανομής της Aramco στη Τζέντα νωρίτερα σήμερα το απόγευμα», δήλωσε η εταιρεία προώθησης αγώνων Saudi Motorsport Company, συμπληρώνοντας:

«Οι διοργανωτές του αγώνα παραμένουν σε άμεση επαφή με τις αρχές ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και με τη F1 και τη FIA, για να διασφαλίσουν ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί».

Μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού φαινόταν να υψώνεται πάνω από την Τζέντα στα ανατολικά της πίστας που βρίσκεται στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, καθώς τα αυτοκίνητα έκαναν τα πρώτα δοκιμαστικά τους το μεσημέρι της Παρασκευής (25/3).

Η έναρξη του δεύτερου γύρου των δοκιμαστικών καθυστέρησε κατά 15 λεπτά, με τις ομάδες και τους οδηγούς να καλούνται σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Stefano Domenicali.

«Η Formula 1 ήταν εξαρχής σε στενή επαφή με τις αρμόδιες αρχές μετά την κατάσταση που σημειώθηκε σήμερα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της FIA, προσθέτοντας: «Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι το Grand Prix μπορεί να συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί και θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με αυτές και όλες τις ομάδες και θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις