Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Formula 1: Κοντά στην πίστα του Grand Prix της Τζέντα η επίθεση σε εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

Formula 1: Κοντά στην πίστα του Grand Prix της Τζέντα η επίθεση σε εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

Με καπνό γέμισε ο ουρανός της πόλης Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, καθώς σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη, την ώρα της διεξαγωγής του Grand Prix της Formula 1.

Η πόλη της Τζέντα διοργανώνει το δεύτερο φετινό Grand Prix της Formula 1, με αλλά τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (25.03.2022) να… πληγώνονται από την επίθεση των ανταρτών Χούτι κατά των εγκαταστάσεων πετρελαίου της Aramco.

Η επίθεση σημειώθηκε με πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούτι και όπως φαίνεται και από βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα social media, προκλήθηκε μεγάλη φωτιά.

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού σκέπασε την περιοχή και -ΦΥΣΙΚΑ- ήταν ορατό και από την πίστα, καθώς απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις. Η Formula 1 παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να κάνει και κάποια επίσημη τοποθέτηση, αφού υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία.

Ο οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, ανέφερε στην ομάδα του κατά τα πρώτα δοκιμαστικά ότι ένιωθε να μυρίζει καπνό. «Μυρίζει σαν να καίγεται κάτι. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το αυτοκίνητό μου ή άλλο αυτοκίνητο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος γύρος των δοκιμαστικών ξεκίνησε στις 19:15.

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις