Τρίτη, 21 Μαΐ
25oC Αθήνα

Νέα ισχυρότερη έκδοση για την ντίζελ Porsche Panamera

Νέα ισχυρότερη έκδοση για την ντίζελ Porsche Panamera

Κάποτε θα ακουγόταν σαν ιεροσυλία: Porsche με κινητήρα πετρελαίου; Οι καιροί όμως άλλαξαν και ιδού, όχι μόνον υφίσταται πετρελαιοκίνητη Porsche αλλά γίνεται και ακόμη πιο γρήγορη.

Η Panamera λοιπόν αποκτά τον καινούργιο τρίλιτρο V6 diesel κάτω από το καπό της, ο οποίος πλέον θα αποδίδει 300 ίππους, αντί των 250 που απέδιδε η προηγούμενη έκδοση. Bέβαια το “μυστικό” στην προκειμένη περίπτωση είναι τα 66,3 kgm ροπής, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους από τις 1.750 σ.α.λ. και σε συνδυασμό με τους 300 ίππους χαρίζουν επιδόσεις της τάξης των 6 δευτερολέπτων για το 0-100 km/h (6,8 για την προηγούμενη) και τελική ταχύτητα που θα αγγίζει τα 260 km/h.

Όλα αυτά σύμφωνα με την Porsche βέβαια, η οποία υπόσχεται παράλληλα μέση κατανάλωση 6,4 λίτρων/100 km και εκπομπές CO2 στα 169 gr/km.

Η νέα αυτή πετρελαιοκίνητη έκδοση της Panamera θα φιλοξενείται στο περίπτερο της εταιρίας, στο σαλόνι της Φρανκφούρτης, ενώ η διάθεσή της στην αγορά θα αρχίσει τον Ιανουάριο, με τιμή που στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 85.300 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Porsche δημιουργεί ειδική έκδοση της 911, βγαλμένη από το… Facebook

Η νέα Porsche Macan αποκαλύπτεται

Η επόμενη γενιά της Porsche Panamera θα έχει πλαίσιο της VW

Δοκιμές υπό καύσωνα για τη νέα Porsche 918 Spyder (VIDEO)

Porsche: Επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια της 911

Οδηγούμε: Porsche 918 Spyder

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε