Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

OBFCM: Ο Μεγάλος Αδελφός πλέον βλέπει πόσο καύσιμο καίει το αυτοκίνητό σου

OBFCM: Ο Μεγάλος Αδελφός πλέον βλέπει πόσο καύσιμο καίει το αυτοκίνητό σου

Όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα στο χώρο του αυτοκινήτου σίγουρα γνωρίζουν πλέον κάποια πράγματα για το WLTP. Αλλά για την περίπτωση που αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που διαβάζετε σχετικά με αυτοκίνητα εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια, πρόκειται για το νέο τρόπο καταγραφής της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων.

Ήρθε να αντικαταστήσει τον απερχόμενο κύκλο μετρήσεων NEDC, που δεν ήταν καθόλου ρεαλιστικός. Έδινε νούμερα πολύ χαμηλότερα από τα πραγματικά, οπότε οδηγούσε σε λάθος συμπεράσματα. Οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη συνολική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι λάθος, όταν τα νούμερα που μπαίνουν στην εξίσωση απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Τώρα όμως, ήρθε το WLTP και αυτό το σφάλμα μειώθηκε, οπότε όλα καλά.

Ή μήπως όχι; Γιατί και πάλι, ποιος ξέρει πόση βενζίνη καίει στα αλήθεια ο καθένας μας; Το αυτοκίνητό μου μπορεί πράγματι να είναι ικανό να κάψει 5,7 lt/100 km και να βγάλει 130 g/km, όπως λέει ο κατασκευαστής. Αλλά τι γίνεται αν εγώ πηγαίνω παντού τέρμα γκάζι; Ε, λοιπόν, πλέον υπάρχει λύση και για αυτό το πρόβλημα. 

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις