Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Opel Mokka: Μεταφέρεται στην Ευρώπη η παραγωγή του

Opel Mokka: Μεταφέρεται στην Ευρώπη η παραγωγή του

Η GM εξετάζει τη μεταφορά της παραγωγής του Opel Mokka από την Κορέα στην Ευρώπη, για να μειώσει τις απώλειες του ευρωπαϊκού κλάδου της, καλύπτοντας μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής ικανότητας των ευρωπαϊκών εργοστασίων της.

Η General Motors που δεν βρίσκεται και σε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων στην Κορέα, θα τις κάνει ακόμα χειρότερες, εάν επαληθευτεί το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που θέλει την GM να σκέφτεται σοβαρά τη μετακίνηση της παραγωγής του Opel Mokka στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής, το μικρό SUV της Opel, το Mokka, αλλά και το αδελφό του Chevrolet Trax κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Κορέα. 

Σχετικά με την παραγωγή και τις προσδοκίες από το Opel Mokka, το πρακτορείο Reuters αναφέρει: «Περισσότερα από 100.000 Opel Mokka έχουν παραγγελθεί στο εργοστάσιο της GM στην Κορέα, εδώ και μισό χρόνο, οπότε και λανσαρίστηκε το μικρό SUV της Opel, με τη ζήτηση να υπερβαίνει τις προσδοκίες, δημιουργώντας αργοπορία στις παραδόσεις και μακριές λίστες αναμονής. Η παραγωγή του Mokka στο εργοστάσιο της GM στη Σαραγόσα θα βοηθούσε αφενός να καλυφτεί η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου και αφετέρου θα μπορούσε να μειώσει τις απώλειες της Opel. Στο ισπανικό εργοστάσιο, η παραγωγή έχει μειωθεί κατά 600.000 αυτοκίνητα και οι εργαζόμενοι κατά 12.000 από το 2006. 

Εκπρόσωπος της Opel είπε στο Reuters ότι «η GM έψαχνε για επιπλέον παραγωγική ικανότητα στην παραγωγή του Mokka. Αντίθετα, εκπρόσωπος της Chevrolet δήλωσε ότι η παραγωγή του Trax θα συνεχίσει να γίνεται αποκλειστικά στην Κορέα. Προς το παρόν βέβαια, το μόνο που συζητείται είναι μια αλλαγή στο ρυθμό παραγωγής του Mokka. Πάντως, η επόμενη γενιά του Mokka έχει ήδη προγραμματιστεί να φτιάχνεται στην Ευρώπη. 

Πριν από τρεις ημέρες, τα κορεατικά συνδικάτα απείλησαν με απεργία, όταν έμαθαν ότι το νέο Aveo θα κατασκευάζεται στην Κίνα, ενώ το αμερικανικό αντίστοιχό του Sonic στις ΗΠΑ. Τα τελευταία νέα σχετικά με το Mokka είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι για τα κορεατικά συνδικάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Opel Adam: Κέρδισε βραβείο για τον σχεδιασμό της καμπίνας του

Opel Mokka και Adam με σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix

Δοκιμή: Opel Astra 1.7 CDTI EcoFLEX

Από 26.040 ευρώ το νέο Opel Cascada

Δοκιμή: Opel Adam 1.2

Δοκιμή: Opel Mokka 1.4T

Δοκιμάζουμε το Opel Adam 1.4

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε