Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Renault Niagara Concept: Το υβριδικό pick-up που «δείχνει» το μέλλον

Renault Niagara Concept: Το υβριδικό pick-up που «δείχνει» το μέλλον

Με τεχνολογία E-Tech Hybrid 4WD, το Niagara Concept είναι το pick-up που λανσάρει την αναβάθμιση και τις αλλαγές σε όλους τους τομείς των μοντέλων της RENAULTRenault.

Χάρη στο ισχυρό αποτύπωμα του, τις πληθωρικές και τις μοντέρνες γραμμές του, αυτό το concept αποτελεί μια ματιά στο στυλ της μελλοντικής γκάμας της Renault. Πρόκειται να κατασκευαστεί στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα του Ομίλου Renault.

Το Renault Niagara Concept είναι ένα pick-up νέας γενιάς γεμάτο με καινοτόμες τεχνολογίες, ανακοίνωσε η γαλλική μάρκα.

Αντικατοπτρίζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας. Η γρίλια είναι στιβαρή και ταυτόχρονα σύγχρονη με εντυπωσιακό 3D εφέ. Τα γράμματα που διαμορφώνουν το όνομα της Renault έχουν φινίρισμα “pixel-art”, εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από την ποπ κουλτούρα. Η σειρά των προβολέων σε σχήμα φρυδιού είναι κομψή.

Με την προεξέχουσα πλάκα ολίσθησης της μπροστινής όψης, την υψηλή απόσταση από το έδαφος, την ανάρτηση μεγάλης διαδρομής και τις άφθονες γωνίες μπροστά και πίσω, είναι κατάλληλο για να κινηθεί σε ακραίες συνθήκες.

Καλύπτεται με ένα καμουφλάζ εμπνευσμένο από τις γραμμές και τα σχέδια του λογότυπου της μάρκας. Τα χρώματα υπογραμμίζουν τις πολλαπλές πτυχές του οχήματος: τα πράσινα σημεία για την περιπέτεια, το κίτρινο για την σπορ έκφραση, το ανοιχτό γκρι για την τεχνική και το μαύρο φόντο για τη δύναμη.

«Το Niagara Concept ενσαρκώνει το στυλ της μελλοντικής διεθνούς σειράς της μάρκας Renault. Στιβαρό και δυνατό με υπερμεγέθεις και πληθωρικές γραμμές, αυτή η εξερευνητική ιδέα είναι επίσης εξελιγμένη και γεμάτη τεχνολογίες. Είναι η υπόσχεση ενός απεριόριστου ταξιδιού», δήλωσε Gilles Vidal, Αντιπρόεδρος της Renault Design.

Βασίζεται στη νέα, ευέλικτη πλατφόρμα του Ομίλου Renault. Η μάρκα ανακοίνωσε ότι είναι εξαιρετική η οδηγική του άνεση. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι αποδοτικό χάρη στην τεχνολογία E-Tech Hybrid 4WD και μια διπλή τεχνική προσαρμογή: ένα ήπιο υβριδικό προηγμένο μοτέρ (48V) μπροστά και έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα πίσω. Είναι ένα βελτιστοποιημένο μοντέλο 4WD εκτός δρόμου. Μπορεί να χειριστεί τις μισές καθημερινές κινήσεις σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, γεγονός που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2.

Το Renault Niagara Concept προαναγγέλλει τα επόμενα διεθνή μοντέλα που θα κυκλοφορήσει η Renault έως το 2027.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις