Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τί είπε ο επικεφαλής της Renault, Carlos Tavares και είδε την πόρτα της εξόδου από την εταιρία

Τί είπε ο επικεφαλής της Renault, Carlos Tavares και είδε την πόρτα της εξόδου από την εταιρία

Ο COO της Renault έχασε τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας ενώ διακηρύσσει την επιθυμία του να πάει στην General Motors.

Η Renault ανακοίνωσε ότι ο Carlos Tavares αφήνει τη θέση του διευθυντή λειτουργιών (COO) της εταιρείας. Οι λόγοι της αποχώρησης του Tavares παραμένουν αξεκαθάριστοι καθώς η ανακοίνωση της Renault λέει ότι η απόφαση πάρθηκε «για να ακολουθήσει άλλα προσωπικά σχέδια». Πάντως θα παραμείνει προσωρινά στην εταιρεία, πράγμα που μάλλον σημαίνει ότι θα περάσει μια προσυμφωνημένη «περίοδο προειδοποίησης» πριν εγκαταλείψει οριστικά την εταιρεία στην οποία εργαζόταν από το 1981.

Σε μια συνέντευξη στο Bloomberg, πριν λίγες μέρες, ο 55χρονος Tavares είχε παραδεχτεί ότι ήταν απίθανο να διαδεχτεί τον 59χρονο Carlos Ghosn ως CEO της εταιρείας, λέγοντας ότι ήλπιζε να πάρει τη θέση του επικεφαλής σε μια μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία όπως η General Motors ή η Ford.

«Η εμπειρία μου θα ήταν ωφέλιμη για κάθε αυτοκινητοβιομηχανία», είχε πει. «Γιατί όχι την GM; Θα ήταν τιμή μου να ηγηθώ μιας εταιρείας σαν την GM. Όποιος έχει πάθος με την αυτοκινητοβιομηχανία φτάνει σε ένα σημείο όπου έχει την ενέργεια και την όρεξη για τη θέση του Νο.1»

Η επίδραση του Tavares στη Renault ήταν σημαντική από τότε που πήρε τη θέση του COO, τον Ιούλιο του 2011. Σε συνεργασία με τον επικεφαλής σχεδιασμού, Laurens van den Acker, επέβλεψε το μέχρι στιγμής επιτυχές λανσάρισμα του ζωτικής σημασίας νέου Clio καθώς και τη συνέχιση της παρουσίασης νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Ο πορτογαλικής καταγωγής Tavares, φανατικός των μηχανοκίνητων σπορ και οδηγός αγώνων ο ίδιος, είχε ρόλο-κλειδί στην υπογραφή της συνεργασίας με την Caterham για την αναβίωση της Alpine, όπως και στη σύμπηξη της συμμαχίας με την Daimler που θα έχει καρπό το νέο Twingo την ερχόμενη χρονιά. Εκδήλωσε επίσης την επιθυμία του να επιστρέψει η Renault στην πολυτελή κατηγορία με το λανσάρισμα στο Παρίσι της υπο-φίρμας Initiale.

Η Renault ανακοίνωσε ότι θα αναγγείλει σύντομα «μια προσαρμογή της διοικητικής της οργάνωσης». Ο Carlos Ghosn θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα και του COO μέχρι η Renault να βρει αντικαταστάτη του Tavares.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε