Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Volvo: Η τεχνολογία Connected Safety προειδοποιεί τους οδηγούς για ατυχήματα στην πορεία τους

Volvo: Η τεχνολογία Connected Safety προειδοποιεί τους οδηγούς για ατυχήματα στην πορεία τους

Οδηγείτε σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές. Είναι αδύνατον να δείτε πέρα από τη μικρή ευθεία μπροστά σας. Ξαφνικά, το Volvo σας σας προειδοποιεί: λίγο πιο κάτω έχει συμβεί ατύχημα.

Καθώς επιβραδύνετε ήρεμα και παίρνετε την επόμενη στροφή, βλέπετε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο στη λωρίδα σας. Χάρη στην προειδοποίηση, ήσασταν προετοιμασμένοι και μπορέσατε να αντιδράσετε έγκαιρα.

Με το νέο Accident Ahead Alert (Προειδοποίηση για Ατυχήματα στην Πορεία), εισάγουμε ακόμη μία πρωτοποριακή λειτουργία στην τεχνολογία Connected Safety για τα αυτοκίνητα Volvo: για πρώτη φορά, τα αυτοκίνητα μπορούν να προειδοποιούν τους οδηγούς για ατυχήματα που συμβαίνουν στην πορεία τους, χρησιμοποιώντας απευθείας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από ένα σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας. Το νέο Accident Ahead Alert θα είναι διαθέσιμο σε αυτοκίνητα Volvo στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Δανία.

Με στόχο να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται από ένα ατύχημα στην πορεία τους, η λειτουργία σχεδιάστηκε για να προειδοποιεί αμέσως τον οδηγό για ένα τροχαίο ατύχημα σε απόσταση έως και λίγων εκατοντάδων μέτρων μπροστά του. Τα δεδομένα για την τοποθεσία παρέχονται από τις εθνικές αρχές που έχουν την ευθύνη της κυκλοφορίας και από συμβατά αυτοκίνητα, ξεκινώντας από άλλα αυτοκίνητα Volvo.

Η τεχνολογία Connected Safety της Volvo Cars, που αποτελεί πρωτιά για τον κλάδο, παρουσιάστηκε το 2016. Χρησιμοποιεί το cloud της Volvo Cars, με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Επιτρέπει σε αυτοκίνητα Volvo να επικοινωνούν μεταξύ τους και προειδοποιεί τους οδηγούς για ολισθηρούς δρόμους και άλλους κινδύνους σε κοντινή απόσταση. Με τον ίδιο τρόπο, οι οδηγοί μπορούν τώρα να προειδοποιούνται για ατυχήματα που έχουν συμβεί στην πορεία τους, όλες τις ώρες της ημέρας.

Με το βλέμμα στο μέλλον, προγραμματίζουμε να ενσωματώσουμε περισσότερα δεδομένα για την κυκλοφορία που κοινοποιούνται από άλλους εταίρους μας στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα Data for Road Safety (Δεδομένα για την Οδική Ασφάλεια), συμπεριλαμβανομένων των εθνικών κέντρων διαχείρισης της κυκλοφορίας σε άλλες χώρες, καθώς και αυτοκινήτων από άλλους κατασκευαστές.

Προκειμένου να κάνουμε τους δρόμους πιο ασφαλείς για όλους, καλούμε περισσότερες αρμόδιες κυκλοφοριακές αρχές να μοιραστούν ανώνυμα δεδομένα τροχαίων ατυχημάτων και να ενθαρρύνουν άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να πάρουν μέρος στην προσπάθειά μας, προσφέροντας παρόμοιες τεχνολογίες. Είναι αυτονόητο ότι η Volvo Cars δεσμεύεται να συνεχίσει να κοινοποιεί δεδομένα Connected Safety σε τρίτους, για να τα ενσωματώσουν σε τεχνολογίες ασφαλείας.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Volvo είναι εύκολο να συνεισφέρουν στην οδική ασφάλεια επιλέγοντας να κοινοποιούν δεδομένα: Η ενεργοποίηση γίνεται εύκολα, μέσω της επιλογής «Connected Safety» από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο θα μπορεί να προειδοποιεί τον οδηγό για ένα ατύχημα που έχει συμβεί μπροστά του, χρησιμοποιώντας τα φώτα αλάρμ στο ταμπλό και, εάν υπάρχει, το head-up display. Οι οδηγοί μπορούν να είναι ήσυχοι ότι μόνο οι απαραίτητες πληροφορίες θα κοινοποιούνται σε άλλα αυτοκίνητα και ότι τα δεδομένα θα είναι ανώνυμα, ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητό τους.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις