Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Διάκριση πέντε αστεριών στο EuroNCAP για τo νέο Megane E-Tech Electric

Διάκριση πέντε αστεριών στο EuroNCAP για τo νέο Megane E-Tech Electric

To νέο Megane E-Tech Electric πέτυχε μια βαθμολογία της τάξης του 85% για την προστασία των ενήλικων επιβατών και του 88% για την προστασία των ανήλικων επιβατών, χάρη στην πολύ ανθεκτική δομή του, αλλά και στο γεγονός ότι εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με 7 αερόσακους.

Η βαθμολογία για την προστασία των πεζών άγγιξε το 65%, ενώ αναφορικά με την πληρότητα και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης το νέο κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της Renault βαθμολογήθηκε με 79%.

Επιπροσθέτως των στοιχείων που αξιολογούνται από τον EuroNCAP, το μοντέλο διαθέτει ακόμα και την καινοτόμο εφαρμογή που έχει να κάνει με την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων μετά από ένα ατύχημα (Fireman Access), η οποία είναι αποτέλεσμα της δεκαετούς συνεργασίας του γκρουπ Renault με τις γαλλικές πυροσβεστικές αρχές.

Ένα κωδικός QR έχει τοποθετηθεί στο παρμπρίζ και αυτός είναι άμεσα προσβάσιμος στις ομάδες διάσωσης, οι οποίες, σκανάροντάς τον, μπορούν να αναγνωρίσουν άμεσα ότι πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις