Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένας Έλληνας στην κορυφή της Lexus Europe – Ο Δημήτρης Τριποσπίτης είναι νέος επικεφαλής της εταιρείας

Ένας Έλληνας στην κορυφή της Lexus Europe – Ο Δημήτρης Τριποσπίτης είναι νέος επικεφαλής της εταιρείας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ ΜΠΕ - ΠΗΓΗ TOYOTA EUROPE

Ένας Έλληνας φιγουράρει πλέον στην κορυφή της Lexus Europe, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Toyota Motor Europe. O Δημήτρης Τριποσπίτης είναι από σήμερα ο νέος επικεφαλής της εταιρείας.

Την τοποθέτηση του Δημήτρη Τριποσπίτη, μέχρι σήμερα προέδρου της Toyota Νορβηγίας, στην θέση του επικεφαλής της εταιρίας αυτοκινήτων Lexus Europe ανακοίνωσε και και επίσημα η Toyota Motor Europe (ΤΜΕ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Toyota Motor Europe, ο νέος επικεφαλής της εταιρείας αυτοκινήτων Lexus Europe, Δημήτρης Τριποσπίτης, διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην TME σε διάφορες θέσεις στους τομείς πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών και εταιρικής στρατηγικής.

Η πορεία του Δημήτρη Τριποσπίτη

Μεταξύ 2011-2014 διορίστηκε αντιπρόεδρος της Toyota Motor Ουγγαρίας και από το 2019 είναι πρόεδρος της Toyota Νορβηγίας, στην πιο ηλεκτροκίνητη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης. Από την 1.1.2023 όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση προάγεται σε Head of Lexus Europe, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο Δημήτρης Τριποσπίτης κατέχει πτυχίο από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Ναγκόγια της Ιαπωνίας.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις