Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Έπεσαν κεφάλια για τη σεξιστική διαφήμιση της Ford

Έπεσαν κεφάλια για τη σεξιστική διαφήμιση της Ford

 H διαφημιστική εταιρεία JWT στην Ινδία, απέλυσε άγνωστο αριθμό υπαλλήλων για την εμπλοκή τους στις μη εγκεκριμένες «κακόγουστες» διαφημίσεις για το Figo της Ford.

Οι διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης που απεικόνιζε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τρεις δεμένες και φιμωμένες γυναίκες στο πορτμπαγκάζ, ουδέποτε ζητήθηκαν από τη Ford και ουδέποτε πληρώθηκαν από αυτή, ενημέρωσε με e-mail η JWT προχτές.

«Λυπούμαστε βαθιά για τη δημοσίευση αυτών των πόστερ που ήταν κακόγουστα και ενάντια στις προδιαγραφές επαγγελματισμού και ευπρέπειας στην JWT» ανέφερε η διαφημιστική εταιρεία στη δήλωσή της. «Ύστερα από ενδελεχή εσωτερική έρευνα, πήραμε πειθαρχικά μέτρα για τους εμπλεκομένους, στα οποίο περιλαμβάνονται και απομακρύνσεις υπαλλήλων από την JWT». 

 
«Είναι ένα ατυχές περιστατικό, αλλά η Ford αντέδρασε ακαριαία», είπε ο Άμαρ Μάστερ, αναλυτής στην LMC Automotive στην Μπανγκόκ. 
 
Η Ford επανέλαβε χτες ότι λυπάται για το γεγονός και είπε ότι επανεξέτασε τις διαδικασίες έγκρισης και ελέγχου, προκειμένου να διασφαλίσει ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί». Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Άλαν Μάλαλι είπε προχτές στο Bloomberg TV ότι δεν περιμένει αυτό το λυπηρό γεγονός θα επηρεάσει τις πωλήσεις της εταιρείας στην Ινδία.

«Η κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτό δεν ήταν κάτι που έκανε η Ford», είπε ο Μάλαλι από την Μπανγκόκ. «Επίσης μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα κάνει κάτι παρόμοιο και θα χρησιμοποιήσει το όνομα και το σήμα της Ford».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η διαφήμιση της Ford που προκάλεσε σάλο! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε