Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Mercedes παρουσιάζει το απόλυτο off-road όχημα [video]

Η Mercedes παρουσιάζει το απόλυτο off-road όχημα [video]

Και εκεί που λες πως η απλή G63 AMG είναι από μόνη της υπερβολή, έρχεται η Mercedes-Benz τις προσθέτει δυο τροχούς ακόμα και την κάνει 6×6.

Το εξάτροχο όχημα που βλέπετε στη φωτογραφία και θα απολαύσετε στο video κατασκευάζεται παράλληλα με την υπόλοιπη γκάμα της G-Class στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία. Εξελίχθηκε αρχικά το 2011 για το αυστραλιανό στρατό, αλλά πλέον θα κυκλοφορήσει και πολιτική έκδοση, με το θηριώδη μοτέρ της G63 AMG. Και απ’ ότι φαίνεται θα μετατραπεί σύντομα στο αγαπημένο παιχνίδι των Σαουδαραβών και λοιπών κροίσων. Προβλέπω, μάλιστα, ότι η παραγωγή των 20 με 30 αυτοκινήτων το χρόνο να κρίνεται σύντομα ανεπαρκής

Το θηρίο έχει σχεδόν 6 μέτρα μήκος (5.867 mm) και ζυγίζει 3,7 τόνους. Παρόλα αυτά, ο V8 των 5,5 λίτρων που αποδίδει 536 PS δεν δυσκολεύεται να το στείλει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε λιγότερα από 6’’, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 km/h.

Στα λοιπά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της είναι τα 5 διαφορικά, το κλείδωμα των οποίων ελέγχεται από τους αντίστοιχους διακόπτες στο ταμπλό, τα 46 εκατοστά απόστασης από το έδαφος, οι τροχοί των 37 ιντσών και οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής των 52 και 54 μοιρών αντίστοιχα.

Όσο για την τιμή του, αναμένεται να κυμαίνεται γύρω στις 350.000 ευρώ.


 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε