Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο σύστημα της Honda για την αποφυγή ατυχήματος

Νέο σύστημα της Honda για την αποφυγή ατυχήματος

Η Honda εξέλιξε ένα σύστημα αποτροπής της σύγκρουσης για μέσα στην πόλη και για μικρές ταχύτητες.

Το σύστημα City-Brake Active System λειτουργεί όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μικρότερη από 25 km/h. Χρησιμοποιεί ένα αποστασιόμετρο λέιζερ, τοποθετημένο ψηλά στο παρμπρίζ για την πρόσκτηση μιας επερχόμενης σύγκρουσης. Εάν το City-Brake Active System αναγνωρίσει υψηλό κίνδυνο σύγκρουσης, χρησιμοποιεί ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις προς τον οδηγό. Εάν εκείνος με τη σειρά του δεν πάρει κανένα μέτρο για να αποφύγει τη σύγκρουση, τότε το σύστημα θα ενεργοποιήσει αυτόματα τα φρένα. 

Το City-Brake Active System προστατεύει επίσης τους οδηγούς από ακούσιες επιταχύνσεις σε ταχύτητες κάτω από 10 km/h ή από στάση. Αν το σύστημα προσδιορίσει ότι πάτησες βίαια το γκάζι, για παράδειγμα από λάθος πάτημα μαζί με το φρένο και όταν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται μέχρι 4 m μακρύτερα και εμπρός σου, θα λάβεις ηχητική και οπτική προειδοποίηση, ενώ το City-Brake Active System θα ελέγξει τη ροπή του μοτέρ, για να εμποδίσει το αυτοκίνητο να κινηθεί προς τα εμπρός. 

Η Honda θα τοποθετήσει πρώτα το City-Brake Active System στο νέο Honda Fit (Jazz για την Ευρώπη) που θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία αργότερα μέσα στο 2013. Η υιοθέτηση του City-Brake Active System στα ευρωπαϊκά μοντέλα μένει να επιβεβαιωθεί.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε