Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θέλει πίστα MotoGP στο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θέλει πίστα MotoGP στο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου
Intime.gr

Στο πλάνο για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού της Κρήτης, και της ενίσχυσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην πρόταση για πίστα MotoGP στο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της 3ης ημερίδας «Τουρισμός και Αθλητισμός» που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε την πρόταση για τη δημιουργία πίστας MotoGP, διεθνών προδιαγραφών, στο χώρο του νυν αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης”.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «η Κρήτη και το Ηράκλειο αποτελούν την ατμομηχανή του τουρισμού και παρά πολλές από τις μεγάλες διοργανώσεις φιλοξενούνται καθώς υπάρχουν όλες οι υποδομές» (απαιτούμενος αριθμός ξενοδοχείων, διαφορετικές κατηγορίες κλινών, ικανές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και ο ΒΟΑΚ), καταθέτοντας και την πρόταση – όραμα, για ακόμα μεγαλύτερη προοπτική, μέσω της δημιουργίας πίστας MotoGP, διεθνών προδιαγραφών, στο χώρο του νυν αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μόλις λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε συζητήσεις στο πρόσφατο παρελθόν με τον Καρμέλο Εσπελέτα (επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται εμπορικά και τηλεοπτικά το Moto GP, Dorna), αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός αγώνα στη χώρα μας. Οι δυο πλευρές έχουν εκφραστεί θετικά σε μια τέτοια προοπτική και έχει διερευνηθεί το κόστος και η αποδοτικότητα μιας τέτοιας συνεργασίας.

(Video από τη συγκεκριμένη συνάντηση)

Να αναφέρουμε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι μετά τις εκλογές μπορεί να ανοίξει η συζήτηση με όλους τους φορείς γι’ αυτό το εγχείρημα. Η χρονική συγκυρία κρίνεται ευνοϊκή, λόγω της επιτυχημένης διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Η πρόταση του Λευτέρη Αυγενάκη έγινε παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον Τουρισμό στην Κρήτη και πολλών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αναφερόμενος στην πρόταση του υφυπουργού για την πίστα MotoGP στο “Καζαντζάκης”, ο αερολιμενάρχης του Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας σχολίασε: «Είναι μια εξαιρετική ιδέα. Μπορεί πιθανόν να αξιοποιηθεί μέρος των εγκαταστάσεων αλλά και οι δύο διάδρομοι, απογείωσης-προσγείωσης, ο βοηθητικός αλλά και οι περιφερειακοί δρόμοι. Είναι σημαντικό ότι όλη η έκταση ανήκει στο Δημόσιο».

Απ’ τη μεριά του, ο Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, συμπλήρωσε: «Έχω ένα όνειρο από παλιά, να δω το Ηράκλειο να γίνεται Μόντε Κάρλο. Μια πίστα διεθνών προδιαγραφών μπορεί να αποτελεί πρώτης τάξεως εργαλείο για να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο».

Ιδιαίτερα θετική ήταν και η αντίδραση του λιμενάρχη Ηρακλείου, Ευθύμη Δουβή: «Ακούγεται σαν όνειρο μακρινό αλλά γιατί να μη γίνει αληθινό;». Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Operation Manager των Grecotel, σχολίαζε πόσο σημαντικό είναι να ελαχιστοποιηθεί το κενό της σεζόν, ώστε να καταστεί δυνατή η μόνιμη εργασία και η επένδυση σε προσωπικό καταρτισμένο και σωστά αμειβόμενο.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις