Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ράλι Πορτογαλίας: Άλλη μια νίκη για τον Οζιέ και την VW (VIDEO)

Ράλι Πορτογαλίας: Άλλη μια νίκη για τον Οζιέ και την VW (VIDEO)

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ πήρε την τρίτη κατά σειρά νίκη του φέτος, στο τιμόνι του VW Polo R WRC, αν και όχι τόσο άνετα όσο στη Σουηδία και το Μεξικό.

Ο Γάλλος είχε να αντιμετωπίσει την απειλή του Μαντς Όστμπεργκ την πρώτη μέρα και του Ντάνι Σόρδο τη δεύτερη, ενώ την τρίτη μέρα η πρωτοπορία του κινδύνευσε από τον συμπλέκτη του που πατινάριζε.

Το πρόβλημα όμως εξαφανίστηκε στην 12η ειδική διαδρομή των 21 km και δεν ξανάρθε, οπότε ο Οζιέ συμπλήρωσε τη νίκη του παίρνοντας και την power stage –μαζί με τους ανάλογους βαθμούς.

Δεύτερος τερμάτισε ο Μίκο Χίρβονεν (Citroen DS3 WRC), 58 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Οζιέ τώρα έχει μια διαφορά 54 βαθμών από τον Χίρβονεν στο πρωτάθλημα. Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Σεμπαστιέν Λεμπ, που δεν κυνηγάει τον τίτλο.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα κρατούσε τη δεύτερη θέση όταν και το δικό του VW Polo παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης. Όμως, αντίθετα από το πρόβλημα του Οζιέ, το δικό του επέμεινε σε ολόκληρη τη 13η ειδική των 52 km, οπότε ο Φιλανδός έχασε πολύ χρόνο.

Κατάφερε πάντως να πάρει στην 3η θέση –και το πρώτο του βάθρο με τη VW– χάρη στη διαφορά που είχε χτίσει από τον Εβγκένι Νοβικόφ με το πρώτο από τα Ford Fiesta της MSport.

Η 4η θέση του Ρώσου ήταν κάποια παρηγοριά για την ομάδα του, αφού τούμπαρε ο Όστμπεργκ που ήταν επικεφαλής την πρώτη μέρα του αγώνα.

Ο Όστμπεργκ επέστρεψε στον αγώνα και πήρε τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες ειδικές, χάνοντας από τον Οζιέ μόνο στην power stage, για 3,3”. Η επίδοση αυτή του Nορβηγού στο τέλος του αγώνα τον ανέβασε στην 8η θέση.

Ο Ντάνι Σόρδο ήταν άλλος ένας οδηγός που διεκδίκησε τη νίκη αλλά βγήκε από το δρόμο. Ο Ισπανός της Citroen άρχισε τη 2η μέρα πλησιάζοντας τον Οζιέ σε απόσταση αναπνοής, αλλά χτύπησε το πίσω μέρος του DS3 κι εγκατέλειψε. Επέστρεψε την 3η ημέρα για να τερματίσει τελικά 12ος.

Η 5η θέση της τελικής κατάταξης πήγε στον Νάσερ Αλ-Ατίγια, που διατήρησε μια άνετη διαφορά από τον Αντρέας Μίκελσεν με το τρίτο VW Polo. Ο νεαρός Νορβηγός είχε χάσει χρόνο την πρώτη ημέρα με πρόβλημα στο υδραυλικό τιμόνι.

Ο Μάρτιν Πρόκοπ (Ford Fiesta) κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον ανερχόμενο Όστμπεργκ για 40” και να πάρει την 7η θέση, ενώ ο Χαλίντ Αλ-Κασίμι (Citroen DS3) τερμάτισε 9ος, μόλις 13” πίσω από τον Όστμπεργκ.

Ο Φιλανδός εκκολαπτόμενος αστέρας Εσαπέκα Λάπι (Skoda S2000) κυριάρχησε στην κατηγορία WRC2, όπου ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Citroen DS3 RRC) είχε ανέβει στη 2η θέση την πρώτη μέρα, πριν αντιμετωπίσει μια πλειάδα μηχανικών προβλημάτων που έβαλαν τέλος στις φιλοδοξίες του. 

Η τελική κατάταξη του Ράλι Πορτογαλίας
1. Σ. Οζιέ                    4:07:38.7
2. Μ. Χίρβονεν            +58.2
3. Γ. Λάτβαλα             +4:04.5
4. Ε. Νόβικοφ              +5:27.7
5. Ν. Αλ Ατιγιάχ          +7:43.5
6. Α. Μίκελσεν           +9:39.8
7. Μ. Πρόκοπ              +15:04.2
8. Μ. Όστμπεργκ        +15:43.6
9. Χ. Αλ Κασίμι          +15:56.9
10. Ε. Λάπι                  +16:21.0


Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε