Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Formula 1: Έτοιμος να βγει από την εντατική ο Niki Lauda

Formula 1: Έτοιμος να βγει από την εντατική ο Niki Lauda

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Niki Lauda θα μπορούσε σύντομα να βγει από την εντατική του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης, όπου νοσηλεύεται από τα τέλη Ιουλίου όταν και υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes είχε αρρωστήσει ενώ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του στην Ίμπιζα. Διαγνώστηκε με σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων που δεν σχετίζεται με τους τραυματισμούς που υπέστη στο γνωστό ατύχημα του Nurburgring.

Η κατάσταση του Lauda ήταν τόσο σοβαρή ώστε βρέθηκε στην κορυφή της λίστας μεταμοσχεύσεων και υπέστη επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση άμεσα. Ωστόσο πέρασε μεγάλο διάστημα και μακρόχρονη νοσηλεία έως ότου οι γιατροί βεβαιωθούν πως ο οργανισμός του έχει αποδεχτεί το μόσχευμα.

Τώρα φαίνεται ότι ο 69χρονος Lauda είναι επιτέλους έτοιμος να επικεντρωθεί στην έναρξη της ανάρρωσης και αποκατάστασή του. Ο Niki έχει ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο, λέει ένας φίλος του στην εφημερίδα Osterreich.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει πώς ο Lauda θα μπορούσε να φύγει από το νοσοκομείο, όμως λόγω της μακράς παραμονής του στην εντατική, το μυϊκό του σύστημα έχει ατονήσει τόσο, ώστε δεν μπορεί να σταθεί όρθιος δίχως να υποβαστάζεται. Για το λόγο αυτό ο Lauda θα ξεκινήσει άμεσα με μια ομάδα τριών φυσικοθεραπευτών ένα εντατικό πρόγραμμα για να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

«Όταν οι μύες είναι και πάλι σε καλή κατάσταση, ο Lauda θα φύγει από το νοσοκομείο στη Βιέννη και θα μετακινηθεί σε κλινική αποκατάστασης», σημειώνει η εφημερίδα Osterreich, ενώ γράφει πώς η σύζυγός του Birgit ελπίζει ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Mε τη βοήθεια του Θεού ο Niki είναι πολύ καλύτερα τώρα, δήλωσε ο αδελφός του Florian, στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό ORF τον περασμένο μήνα. Μιλά στο τηλέφωνο, βλέπει F1 στην τηλεόραση αλλά πρέπει να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης. Είναι πολύ σκληρός και θα τα καταφέρει, συμπλήρωσε.

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις