Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

MotoGP: Νικητής ο Λορέντζο στο Κατάρ, με τον Ρόσι να κλέβει την παράσταση

MotoGP: Νικητής ο Λορέντζο στο Κατάρ, με τον Ρόσι να κλέβει την παράσταση

Ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος ήταν συναρπαστικός, με την Yamaha να κάνει το 1-2 και τον Ρόσι να χαρίζει μοναδικό θέαμα.

Ο πρώτος αγώνας της φετινής σεζόν έδειξε ότι θα ξεκινήσει κάπως υποτονικά, με τον Λορέντζο να κρατά το προβάδισμα από την εκκίνηση και τον Πεντρόσα να καταφέρνει να φτάσει στην δεύτερη θέση μέχρι την πρώτη στροφή, όπου όμως η εργοστασιακή Yamaha είχε ήδη ξεχωρίσει, χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας γύρο με τον γύρο. 

Πίσω ο Ρόσι προσπαθούσε να ανέβει θέσεις κάνοντας όμως ένα λάθος που του στοίχησε αρκετά σε χρόνο και έτσι η μόνη ενδιαφέρουσα αναμέτρηση έμεινε να είναι ανάμεσα σε Πεντρόσα και Μάρκεζ που κρατούσαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Τους ακολουθούσε ο Κράτσλοου, και αρκετά πιο πίσω ο Ρόσι που έδειχνε να κλείνει την ψαλίδα σε κάθε γύρο κερδίζοντας δύο δέκατα. 

Μπροστά, την κούρσα οδηγούσε σταθερά ο Λορέντζο που κατάφερε στο τέλος να χτίσει μια διαφορά που έφτασε τα 5.9 δευτερόλεπτα, καθώς η έντονη μάχη στις τρεις πίσω θέσεις δεν άφηνε κανένα περιθώριο στους υπόλοιπους να τον κυνηγήσουν. Από τον 11ο γύρο ο Μάρκεζ κυνηγούσε τον Πεντρόσα, έχοντας τον Κράτσλοου στο κατόπι του χωρίς όμως εκείνος να μπορεί να βρει τρόπο να κάνει κάποια κίνηση για να τον περάσει. 

Και τότε είναι που ο αγώνας άρχισε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον, φτάνοντας σε μια δραματική κορύφωση. Στον 17ο γύρο ο Μάρκεζ περνά τον Πεντρόσα κάνοντας αμέσως μια μικρή διαφορά, ενώ ο Ρόσι έχει αρχίσει κιόλας να κλείνει την ψαλίδα που τον χώριζε από τον Κράτσλοου, έπειτα και από την πτώση του Στέφαν Μπραντλ. Από εκεί και μετά οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές! 

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έκανε μια γενναία έφοδο στον Κράτσλοου πατώντας εκτός γραμμής στην σκονισμένη πίστα του Qatar, εκεί που δεν τον περίμενε κανείς! Αυτό έκανε τον Κράτσλοου να χάσει τελείως την αυτοσυγκέντρωσή του αφήνοντας τα φρένα και βγαίνοντας για λίγο εκτός πίστας, μένοντας από εκείνο το σημείο στην πέμπτη θέση του αγώνα. Ο Rossi άμεσα και χωρίς καθόλου κόπο περνά τον Πεντρόσα και αρχίζει να κυνηγά τον Μάρκεζ με μια σειρά αλληλοπερασμάτων που κράτησαν μέχρι το τέλος! 

Ο Μάρκεζ οδήγησε εκπληκτικά και έγινε ένας από τους πρώτους οδηγούς που ανεβαίνουν στο βάθρο από τον πρώτο τους αγώνα! Στην αναμέτρηση με τον Ρόσι έδειξε ότι μπορεί να τα βάλει με τους γίγαντες δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον. Η Yamaha τελικώς έκανε το 1-2 με τον Ρόσι να δείχνει πλήρως ανανεωμένος επιστρέφοντας στην παλιά του ομάδα, δίνοντας μάλιστα τροφή για σχόλια και υπονοούμενα μετά την λήξη του αγώνα. Αφήνοντας την M1 στα χαλίκια με το ρεζερβουάρ άδειο, ο Ιταλός που ξέρει πάντα να προκαλεί, ανέβηκε δικάβαλο σε Ducati… Η εικόνα ήταν εκπληκτική και προκλητική ταυτόχρονα, όπως μόνο ο Rossi ξέρει να κάνει! 

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι σε δύο εβδομάδες στο Austin του Τέξας.

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε