Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ράλι Μεξικού: Zητείται επειγόντως ένας αντί – Οζιέ [videos]

Ράλι Μεξικού: Zητείται επειγόντως ένας αντί – Οζιέ [videos]
Μέχρι πέρυσι “γκρινιάζαμε” για τη μονοτονία του WRC που άκουγε στο όνομα Σεμπαστιάν Λοέμπ. Πολύ φοβόμαστε πως το 2013, έτσι όπως όλα δείχνουν από τους τρεις πρώτους αγώνες, θα “γκρινιάζουμε” για τη μονοτονία ενός άλλου Σεμπαστιάν, του Οζιέ.

Οχι ότι ο Γάλλος δεν το αξίζει, όχι ότι δεν δικαιούται να μονοπωλεί τις πρωτιές (μέχρι τώρα τουλάχιστον), δεδομένων όλων όσων έχουμε δει.

Ομως αυτό είναι το WRC που θέλουμε;

Περίπατο έκανε στο Μεξικό ο Οζιέ, τόσο που και ο ίδιος το παραδέχτηκε δηλώνοντας πως ούτε ο ίδιος δεν περίμενε ότι το Polo R θα είναι τόσο καλό στο χώμα και ότι δεν χρειάστηκε καν να πιέσει το αυτοκίνητο για να πέτύχει ότι πέτυχε. Δεν τον σταμάτησε ούτε η κλειστή καγκελόπορτα που βρήκε μπροστά του στην 18η ειδική, όταν χρειάστηκε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο, να κατέβει ο Ινγκρασιά να την ανοίξει και να συνεχίσει, χάνοντας 40 δευτερόλεπτα.

Ο Λάτβαλα μπορεί να δικαιολογηθεί πως είχε την ατυχία της πρώτης μέρας, αλλά στη συνέχεια δεν αποδείχθηκε ανταγωνιστικός, όντας μακρυά από τους κορυφαίους χρόνους του ομόσταυλού του, την ώρα που όλοι μα όλοι οι υπόλοιποι, μη μπορώντας να απειλήσουν τον Γάλλο, έκαναν από τη μία αγώνα συντήρησης των κεκτημένων τους και από την άλλη… βουντού να εγκαταλείψει κάποιος μπροστά τους για να ανέβουν μια- δυο θέσεις. Η (όποια) μάχη λοιπόν μετατέθηκε αντίστοιχα μια-δυο θέσεις κάτω από την κορυφή, αλλά αυτό λέγεται υποβάθμιση. Χίρβονεν, Οστμπεργκ, Σόρντο, κτλ φαίνεται (προς το παρόν) ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν το δίδυμο Οζιέ – VW. O πρώτος είχε δώσει δείγματα γραφής από την εποχή που ήταν στη Citroen, η VW αποδείχθηκε υπερδύναμη με το “καλημέρα” και άντε τώρα να τους σταματήσεις. Η άνετη επικράτηση τους μάλιστα, φαίνεται και από το γεγονός πως ο δεύτερος (Χίρβονεν) είναι τερμάτισε 3 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο, που σημαίνει πως όχι μόνον δεν τον απείλησε ποτέ, αλλά ούτε καν τον άγχωσε.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Οπως όλα δείχνουν αντίπαλος δεν υπάρχει. Ο Οζιέ κάνει βόλτες, την ώρα που η Ford έχει μεν κάποιους οδηγούς που μπορούν να τον αγχώσουν αλλά αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα με την αξιοπιστία των Fiesta (όπως φάνηκε στο Μεξικό), οπότε έως ότου λυθούν όλα τους τα προβλήματα, απλώς θα … ζητείται αντίπαλος.

Αν δεν βρεθεί, μάλλον θα … βαρεθούμε πολύ νωρίς φέτος!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΡΑΛΛΥ ΜΕΞΙΚΟ

1. OGIER-INGRASSIA VW Polo R 4:30:27.00

2. HIRVONEN-LEHTINEN Citroën DS3 +3:28.9

3. NEUVILLE-GILSOUL Ford Fiesta RS +4:23.8

4. SORDO-DEL BARRIO Citroën DS3 +6:06.7

5. AL ATTIYAH-BERNACCHINI Ford Fiesta RS +8:34.5

6. ATKINSON-PRÉVOT Citroën DS3 +11:28.0

7. BLOCK-GELSOMINO Ford Fiesta RS WRC +11.48.3

8. GUERRA-ROZADA Citroën DS3 +12:49.8

9. PROKOP-ERNST Ford Fiesta RS +14:29.0

10.NOVIKOV-MINOR Ford Fiesta RS+17:15.3


Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε