Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

WTCC: Νέους πρωταγωνιστές ανέδειξε ο αγώνας στο Μαρόκο

WTCC: Νέους πρωταγωνιστές ανέδειξε ο αγώνας στο Μαρόκο

 Άνεμος αλλαγής στο WTCC με νέα πρόσωπα στο πόντιουμ και δυνατές μάχες στην πίστα.

Στον αγώνα του Μαρακές που διεξήχθη χθες, ο Δανός M. Νάικγιαερ (Chevrolet Cruze 1.6 T) και o μόλις 19 ετών Iσπανός Πέπε Οριόλα (Seat Leon WTCC) σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και έδωσαν νέα ώθηση σε έναν από τους πλέον θεαματικούς θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Σε μια “πίστα” που διαθέτει έναν… θανατηφόρο συνδυασμό από μεγάλες ευθείες και «πονηρά» σικέιν, όπου το παραμικρό λάθος σε οδηγεί στον παρακείμενο τοίχο (επί της ουσίας την πίστα συνθέτουν οι δρόμοι της πόλης), ο Δανός που επανήλθε φέτος στο πρωτάθλημα και ο Ισπανός «τζούνιορ» της ομάδας της Seat, απέδειξαν πως είχαν το καθαρό μυαλό αλλά και το τσαγανό να αντισταθούν στις πιέσεις εμπειρότερων συνδυασμών και να δουν πρώτοι την καρό σημαία στους δύο αγώνες της Κυριακής.

Από την άλλη, ο θρύλος του θεσμού Ιβάν Μίλερ, έδειξε να σκέφτεται περισσότερο τους βαθμούς (έχει ήδη ένα προβάδισμα 37 βαθμών) και λιγότερο τη νίκη, έχοντας προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού του το 2012, όπου έχασε τον τίτλο παρά το γεγονός ότι είχε νικήσει στους περισσότερους αγώνες. 

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα της Honda, μπορεί ο γερόλυκος Γκαμπιέλε Ταρκουίνι να πανηγύρισε την pole position του Σαββάτου και τη δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, όμως η ομάδα θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα αυτό το σαββατοκύριακο και μαζί του τόσο τα τρία τρακαρίσματα των αυτοκινήτων της, όσο και τον τρόπο που ο Νάικγιαερ προσπέρασε τον Ταρκουίνι.

Ο επόμενος αγώνας για το WTCC (5ος και 6ος γύρος) είναι  στις 27 Απριλίου και 28 στην Σλοβακία.

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε