Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Skoda Enyaq iV: Δοκιμάζουμε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της φίρμας (pics)

Skoda Enyaq iV: Δοκιμάζουμε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της φίρμας (pics)

Ηλεκτρική κίνηση, τεχνολογική πληρότητα, ευκολία στη χρήση και πρακτικότητα. Σε τι βαθμό μπορεί κανείς να ταιριάξει μία πλειάδα επί μέρους στοιχείων, με απώτερο σκοπό την ισορροπία;

Εν προκειμένω, την απάντηση επιχειρεί να δώσει η Skoda, με το νέο -και πρώτο- της αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Το Enyaq βασίζεται στην καινούρια πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου Volkswagen. Και για όσους σκεφτούν πως μία πρώτη γεύση έχουμε ήδη πάρει από το αδερφό Volkswagen ID.4, θα απαντήσουμε πως αυτό δεν ισχύει, καθώς οι Τσέχοι φρόντισαν να κάνουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο.

Ξεκινώντας αρχικά από την ονομασία, το Enyaq προέρχεται από το Ιρλανδικό Enya, το οποίο με τη σειρά του προκύπτει από τη Γαελική λέξη «eithne», που σημαίνει «ουσία, πνεύμα ή αρχή». Σηματοδοτεί, δε, μία νέα λογική ονοματοδοσίας για τη φίρμα, όπου όλα τα BEV θα ξεκινούν από «Ε». Σαν διαστάσεις, με 4,65 m μήκος, 1,88 πλάτος και 1,62 ύψος, κατατάσσεται στην καρδιά των C-SUV. Το απολύτως επίπεδο πάτωμα του χαρίζει μία εντυπωσιακά ευρύχωρη καμπίνα, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημα έχει να κάνει με τη σχεδίαση, όπου πέρα από το μοντέρνο παρουσιαστικό επιτυγχάνει πολύ χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας, Cd=0,262.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις