Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Δοκιμάζουμε τη νέα, premium μπερλίνα Peugeot 508

Δοκιμάζουμε τη νέα, premium μπερλίνα Peugeot 508

Σε μια εποχή που κάθε νέο μοντέλο πρέπει να είναι SUV, οι Γάλλοι τολμούν λανσάροντας ένα γοητευτικό σπορ σεντάν: To Peugeot 508.

Η κίνηση του Sochaux να παρουσιάσει μια μπερλίνα, το νέο Peugeot 508, είναι τολμηρή. Και το έκανε επαναφέροντας στο προσκήνιο μια ξεχασμένη κωδική ονομασία. Στο παρελθόν, το 508 πέρασε και δεν ακούμπησε από την ελληνική αγορά. Αλλά το αυτοκίνητο που η μάρκα λανσάρει σήμερα κάνει αίσθηση. Ακόμη και αν δεν γίνει εμπορικό σουξέ, λόγω της «δύσκολης» κατηγορίας, σίγουρα έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των ειδικών. Όπως ακριβώς τραβά και την προσοχή των ανθρώπων που το βλέπουν στο δρόμο και αντιδρούν με thumbs-up, χαμόγελα, επιφωνήματα θαυμασμού και… ερωτήσεις. Ξεκινώντας από τα βασικά. Τι είναι;

Είναι το αυτοκίνητο που έφτιαξε η Peugeot για να εδραιώσει τη θέση της ως premium κατασκευαστής. Κάτι ανάμεσα σε σπορ μπερλίνα και 4θυρο κουπέ, ανταγωνισμός, σύμφωνα με το ίδιο το εργοστάσιο, για το Audi A5 Sportback. Άρα και για τη BMW 4 Series Gran Coupé. Για να στοχεύσει εκεί ψηλά, δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με το παλαιότερο 508. Το οποίο έτσι κι αλλιώς, ελάχιστοι θυμούνται. Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για το νέο μοντέλο. Διότι στα μάτια των περισσότερων έχει τη φρεσκάδα του… εντελώς νέου.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις