Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Audi e-tron στην Ελλάδα [pics]

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Audi e-tron στην Ελλάδα [pics]

Το μέλλον είναι εδώ. Ακόμη και στους ελληνικούς δρόμους. Όχι πια στη θεωρία, αλλά στην πράξη, το νέο Audi e-tron αποδεικνύεται ένα άρτιο πολυτελές οικογενειακό που παίρνει ενέργεια από την πρίζα.

Ο μισός server στο drive.gr έχει γεμίσει από εκατοντάδες, (ίσως πλέον να είναι και χιλιάδες) ειδήσεις για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Όλοι οι κατασκευαστές κάποια στιγμή μέσα στα τελευταία 5 χρόνια ανακοίνωσαν ότι θα βγάλουν τέτοια. Όταν άρχισε η φρενίτιδα της ηλεκτροκίνησης, μόνο η BMW είχε ήδη στην αγορά ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε εξ’ αρχής για να είναι ηλεκτρικό. Άλλες προτάσεις, όπως το Golf για παράδειγμα, ήταν παραλλαγές ενός συμβατικού μοντέλου.

Η Audi δεν ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στο παιχνίδι. Είναι όμως από τους πρώτους (για την ακρίβεια η δεύτερη, μετά την Jaguar) η οποία ετοίμασε και παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο. Σε σχέση με το i3, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτά τα μοντέλα ως «2ης γενιάς» ηλεκτρικά, αυτά δηλαδή τα οποία έχουν όχι μόνο σχεδιαστεί ως τέτοια, αλλά έχουν και επαρκή αυτονομία ώστε να είναι το κύριο ή και το μοναδικό αυτοκίνητο, με εμβέλεια δράσης αρκετά μακριά από την πόλη. Και όχι ένα statement οικολογικών προβληματισμών με σοβαρούς περιορισμούς στις δυνατότητες χρήσης.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις