Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δοκιμάζουμε το Škoda Scala 1.0 TSI 115 PS [pics]

Δοκιμάζουμε το Škoda Scala 1.0 TSI 115 PS [pics]

Με ένα μεγαλύτερο, πιο ποιοτικό και πιο σύγχρονο τεχνολογικά αυτοκίνητο από το Rapid, η Škoda δοκιμάζει ουσιαστικά για πρώτη φορά τις δυνάμεις στα οικογενειακά χάτσμπακ. Είναι το Scala ικανό να την καθιερώσει και σε αυτή την κατηγορία;

Η Škoda φρόντιζε πάντα τους οικογενειάρχες. Πολύ πριν από την άνοδο των μοδάτων SUV, η τσεχική φίρμα, είτε με το Octavia είτε και με το Rapid τα τελευταία χρόνια, είχε να προσφέρει τουλάχιστον μια αξιόλογη πρόταση σε όποιον αναζητούσε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα όμως κινείτο εκ του ασφαλούς, στο περιθώριο της κατηγορίας, αποφεύγοντας να πλησιάσει το πιο εμπορικό κομμάτι της και να αντιπαρατεθεί με τις παραδοσιακές δυνάμεις των οικογενειακών χάτσμπακ. Όχι πια!

Το ολοκαίνουργιο Scala μπορεί στα χαρτιά να είναι ο αντικαταστάτης του Rapid και να παίρνει τη θέση του στην γκάμα της φίρμας ανάμεσα στο μικρότερο Fabia και το μεγαλύτερο Octavia, στην πραγματικότητα όμως έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Όχι μόνο σε φιλοσοφία, αλλά και σε στόχους. Με λίγα λόγια, το νέο χάτσμπακ της Škoda, που θα λανσαριστεί στη χώρα μας τον ερχόμενο Ιούνιο, δεν έρχεται για να αποτελέσει μια «φθηνότερη» εναλλακτική για τα πορτοφόλια που δεν σηκώνουν την αγορά ενός VW Golf, ενός Ford Focus ή της ολοκαίνουργιας Toyota Corolla, αλλά για να σταθεί απέναντί τους και να τα κοντράρει.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις