Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Δοκιμάζουμε το νέο Subaru Forester 2.0T-D

Δοκιμάζουμε το νέο Subaru Forester 2.0T-D

Σκληρό SUV, εύκολο αυτοκίνητο: Με αυτό το σλόγκαν πρωτολανσάρισε η Subaru το Forester στις ΗΠΑ, αυτό το πνεύμα δείχνει ότι θέλει να διατηρήσει και στην πρόσφατη, τέταρτη γενιά του.

Όταν άνοιξε τη κεφάλαιο SUV στην αυτοκινητοβιομηχανία, το Forester συγκαταλεγόταν μέσα στα 10-12 αυτοκίνητα που καθόρισαν την κατηγορία. Από το 1995 που πρωτοπαρουσιάστηκε όμως ως πρωτότυπο, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι. 

Τα SUV άλλαξαν εκπολιτιζόµενα άρδην και γι’ αυτό η Subaru πέρασε ένα χέρι καλό στιλβωτικό το µεσαίο SUV της, ξαναρίχνοντάς το στην αγορά. Μαζί µε αυτό όµως, άλλαξαν και τα πράγµατα για την εταιρεία στην Ελλάδα. Την αντιπροσώπευση της Subaru ανέλαβαν πρόσφατα οι «Πλειάδες ΑΕ», εταιρεία που ανήκει στον όµιλο της Agripan, του οποίου η µμακρόχρονη επιχειρηματική πορεία διακρίνεται από ήθος και επαγγελματισμό.

Το νέο Forester που έχουµε στα χέρια µας φορά το δίλιτρο κινητήρα ντίζελ που, τολµάµε να προβλέψουµε, ότι είναι ο καλύτερος της γκάµας. Η Subaru επιµένει ότι τα 35,7 kgm της µέγιστης ροπής αποδίδονται από τις 1.600 rpm και δεν έχουµε λόγο να µην το πιστέψουµε, καθώς τα τράβηγµα είναι µεστό από τις 1.500 και γίνεται έως σπασµωδικό, θα λέγαµε, ύστερα από τις 2.000 rpm. Σε κάθε περίπτωση όµως, οι ρεπρίζ και επιταχύνσεις δίνουν νούµερα που κατατάσσουν το Forester στην κορυφή της κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε