Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δοκιμή: BMW 116d Efficient Dynamics

Δοκιμή: BMW 116d Efficient Dynamics

Για τους σκληροπυρηνικούς φίλους της BMW, που έχουν μεγαλώσει με βενζινοκινητήρες 6κύλινδρους σε σειρά, αυτή η δοκιμή είναι ένα σκληρό ξύπνημα στην πραγματικότητα.

Η BMW μας έχει συνηθίσει σε πολύστροφα μοτέρ, με χαρακτηριστικό ηχόχρωμα και βέβαια μια οδική συμπεριφορά που παρεκκλίνει από αυτό που ονομάζουμε πολιτικώς ορθό. Κι ενώ εμείς είχαμε στο μυαλό μας όλα αυτά, στην υπόλοιπη Ευρώπη κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες BMW με ντίζελ κινητήρες. Κι όχι της «σειράς», αλλά από τα καλύτερα πετρέλαια που μπορείς ν’ αγοράσεις.

Οι λόγοι για να διαλέξεις Σειρά 1 είναι λίγο πολύ προφανείς: Διασκεδαστική οδική συμπεριφορά, κύρος, καλές επιδόσεις, λόγω των μικρών κινητήρων τούρμπο. Ύστερα έρχονται οι χώροι και η ποιότητα που οφείλει να αναδίδει η Σειρά 1. Οι ντίζελ εκδόσεις προσφέρουν το επίσης προφανές και όλο και πιο επιτακτικό ζητούμενο: Οικονομία. Αν η αυτονομία και η οικονομία στο καύσιμο είναι ψηλά στις προτεραιότητές σου ως αγοραστή, τότε συνέχισε. Διαφορετικά προφανώς οι βενζινοκινητήρες που κινούν άλλες εκδόσεις υπηρετούν καλύτερα τη συνολική εικόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε