Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Οδηγούμε το ηλεκτρικό Tesla Model S

Οδηγούμε το ηλεκτρικό Tesla Model S

Το τελευταίο μοντέλο της Tesla αποδεικνύει ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί πλέον και να μην απαιτεί συμβιβασμούς – τουλάχιστον στα μεγάλα αυτοκίνητα πολυτελείας.

Το Tesla Model S, μια ηλεκτροκίνητη λιμουζίνα στο μέγεθος της Mercedes-Benz S-Class που φτιάχνεται στην Καλιφόρνια, έφτασε και στην Ευρώπη. Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη δοκιμή σε ευρωπαϊκούς δρόμους. 

Πρέπει να βγάλουμε το καπέλο σ’ αυτή την εταιρεία. Ενώ η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει άτολμη –παρακολουθώντας, περιμένοντας ή το πολύ βουτώντας το δαχτυλάκι στο νερό με σπορ μοντέλα πολύ μικρής παραγωγής, χάτσμπακ περιορισμένης αυτονομίας και plug-in υβριδικά– ο αντικομφορμίστας Αμερικανός κατασκευαστής προχωρεί στην ηλεκτροκίνηση με απόλυτη αφοσίωση. 

Ανεπηρέαστη από τη χλιαρή αντίδραση της αγοράς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Tesla παραμένει στην πορεία επέκτασης της γκάμας της με κάμποσα διακριτά μοντέλα μέχρι το 2015. Το, βασισμένο στη Lotus Elise, Tesla Roadster σταμάτησε να παράγεται, αλλά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η φίρμα θα προσφέρει μικρά και μεγάλα οικογενειακά, συν ένα crossover SUV, σε όσους θέλουν να ξεχάσουν εντελώς τα βενζινάδικα. Το αυτοκινητικό κοινό μπορεί να μην αγοράζει ακόμη ηλεκτρικά (EV) σε σοβαρές ποσότητες, απλά γιατί δεν του προσφέρεται το σωστό προϊόν. Η τολμηρή λύση της Tesla είναι να προσφέρει τρία, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ιδού η πρώτη δόση: το Tesla Model S. Στο πρώτο τρίμηνο του 2013, αυτό το αυτοκίνητο πέρασε σε πωλήσεις τη Mercedes S-Class, το Lexus LS και το Audi A8 στην αμερικανική αγορά. Και πούλησε πάνω από δύο φορές περισσότερο από την BMW Σειρά 7. Άρα αποδεικνύεται δημοφιλές – και όχι μόνο ως EV.

 Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε