Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πόσο καλύτερο έγινε το νέο Renault Clio; [pics]

Πόσο καλύτερο έγινε το νέο Renault Clio; [pics]

Γνώριμο αμάξωμα, αγνώριστο και πρωτοποριακό εσωτερικό, καινούργιοι και ικανοί κινητήρες και βελτίωση στους περισσότερους τομείς για το νέο Renault Clio.

Βλέποντας το ολοκαίνουργιο Clio δίπλα στους τέσσερις προγόνους του, έτσι όπως έχει στήσει όλη την οικογένεια στη σειρά η Renault για τις ανάγκες της πανευρωπαϊκής παρουσίασης, το αυτοκίνητο που μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι το Volkswagen Golf.

Όχι βέβαια επειδή το νέο Clio μοιάζει με Golf. Καμία σχέση. Το κοινό τους σημείο είναι ότι το καθένα αποτελεί το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της εταιρίας του στην Ευρώπη. Το Clio είναι άλλωστε το μόνιμο best-seller στα σουπερμίνι από το 2013. Και, όπως το Golf έχει «δικαίωμα» να αλλάξει τα πάντα σε μια νέα γενιά, όμως η εμφάνισή της πρέπει να παραπέμπει στο προηγούμενο για να μην ξενίσει το κοινό του, το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει τώρα και με το Clio. Μπορεί να βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα CMF-B -είναι το πρώτο μοντέλο της Συμμαχίας που τη χρησιμοποιεί- όμως ο μη συντονισμένος εύκολα θα το περάσει για facelift του απερχόμενου.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις