Site icon NewsIT
19:22 Κυριακή 7 Ιουνίου 2026

Τι είπαν οι τρεις πρώτοι στο Μονακό και η βαθμολογία

Monaco Grand Prix Hadjar

Ο Ισάκ Χάτζαρ με τη Red Bull - Ford στο βάθρο

Με τον Κίμι Αντονέλι να κερδίζει για 5η φορά φέτος, και μάλιστα σερί, σε 6 Grand Prix της Formula 1, ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο Μονακό.

Με διακοπή λόγω ατυχημάτων, αυτοκίνητο ασφαλείας 8 γύρους νωρίτερα, πολλές ποινές σε οδηγούς για διάφορα παραπτώματα, και τελικά επανεκκίνηση, ο Χάμιλτον έσωσε τη Ferrari με τη δεύτερη θέση, ενώ ο Λεκλέρ τη διέλυσε στις μπαριέρες και ο Ισάκ Χάτζαρ πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο με τη Red Bull – Ford, φέρνοντας χαμόγελα στην αυστριακή ομάδα, μετά το δράμα που βίωσαν στο ξεκίνημα του αγώνα με την εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν.

Ας δούμε τι είπαν οι τρεις πρώτοι.

 

Δηλώσεις

Κίμι Αντονέλι

«Απίστευτο Σαββατοκύριακο, απίστευτος αγώνας. Είχαμε τόσο απίστευτο ρυθμό, όλα έρχονταν τόσο φυσικά. Το αυτοκίνητο ήταν απίστευτο και μου έδωσε αυτοπεποίθηση να πιέσω. Είναι ακόμα μια μεγάλη σεζόν και πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να ανεβάζουμε τον πήχη, και ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να αποδίδουμε έτσι. Αυτή είναι μια πραγματικά καλή στιγμή. Για να είμαι δίκαιος, δεν ήμουν πολύ πρόθυμος να ξεκινήσω ξανά, αλλά συγκέντρωσα τα συναισθήματά μου, τις σκέψεις μου και απλώς προσπάθησα να επικεντρωθώ ξανά στην επανεκκίνηση. Και μόλις ξεκίνησα και έφτασα στην 1η θέση στην πρώτη στροφή, από εκείνη τη στιγμή και μετά απλώς απόλαυσα τους τελευταίους γύρους».

Λιούις Χάμιλτον

«Πρέπει να ξεκινήσω με συγχαρητήρια στον Κίμι και την παλιά μου ομάδα τη Mercedes. Ο Κίμι τα καταφέρνει κάθε Σαββατοκύριακο. Έχουμε σημειώσει πρόοδο τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε ακόμα. Αλλά για να κατακτήσουμε άλλη μια δεύτερη θέση στο Μονακό υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, σίγουρα θα το κρατήσω ως αποτέλεσμα. Το αυτοκίνητο είναι καλό, αλλά τελικά χρειαζόμαστε περισσότερη κάθετη δύναμη και με τα διαφορετικά σενάρια που είχαμε εκεί έξω, το να κρατήσουμε τα ελαστικά ήταν δύσκολο. Τεράστια πρόκληση, αλλά είμαι ευγνώμων στην ομάδα».

Ισάκ Χάτζαρ

«Μέσα στους πρώτους 10-15 γύρους άρχισα να αντιμετωπίζω τεράστια προβλήματα οδήγησης. Αν υπάρχει μια πίστα που δεν θέλεις, αυτή είναι εδώ. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ακόμα και στο τέλος μου έλειπε η δύναμη στην επανεκκίνηση κι έχασα δύο θέσεις. Ήξερα ότι το αυτοκίνητο μπροστά μου είχε ποινή, αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε να πιέσω όπως έκανα για να μείνω με τον Γκασλί κοντά».

Βαθμολογία οδηγών: Αντονέλι 156, Χάμιλτον 90, Ράσελ 88, Λεκλέρ 75, Πιάστρι 60, Νόρις 58, Φερστάπεν 43.

Βαθμολογία ομάδων: Mercedes 244, Ferrari 165, McLaren 118, Red Bull – Ford 71, Alpine 41.

Επόμενο Grand Prix στη Βαρκελώνη στις 14 Ιουνίου.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version